Kağıtsız Erasmus hazırlıkları Selanik'te tartışıldı

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi, Yunanistan'ın Selanik şehrinde gerçekleştirilen Avrupa Dijital Öğrenci Hizmetleri Altyapısı Yunanistan'ın Selanik şehrinde gerçekleştirilen Avrupa Dijital Öğrenci Hizmetleri Altyapısı Erasmus+ Programı Kurum Koordinatörü Öğrt. Nuran Caner, Erasmus+ Programı personeli Rukiye Budak ve Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi 'Konferans, Kağıtsız Erasmus hazırlıklarında Avrupa üniversitelerinin geldiği noktayı ve üniversitemizin başat konumunu görmemiz açısından çok değerliydi. Öğrenci hizmetlerinin dijitalleşmesinde Avrupa Birliği'nin sağladığı yazılımı kullanan üniversiteler olduğu gibi kendi yazılımını geliştirmiş ya da bizim gibi üçüncü parti yazılım kullanan üniversiteler de mevcut. Önemli olan şey, program ülkelerindeki tüm yükseköğretim kurumlarının bu çeşitlilik içerisinde birleşebilmes. Bir diğer ifadeyle, farklı yazılımların entegre bir öğrenci hizmetlerinin sunulmasında bir diğeriyle konuşur hale gelebilmesi. İşte bu noktada, veri akışının kesintisiz sağlanabilmesi için karar alıcılara önemli görevler düşüyor. Bize düşen görev ise Kağıtsız Erasmus'u hayal olmaktan çıkaracak uygun bir çalışma planı hazırlamak.' dedi.

Eklenme tarihi :28.06.2022 16:17:36
Son güncelleme : 29.11.2022 13:19:54