Kazak Bilim İnsanları Akdeniz Üniversitesini ziyaret etti

Akdeniz Üniversitesi Serik Serik Gülsün-Süleyman Süral Meslek Yüksekokulu Tekstil Teknolojileri Programı Öğretim Elemanı Doç. Dr. Ramazan Erdem tarafından bilimsel danışmanlığı yürütülen ve Kazakistan Cumhuriyeti Eğitim ve Bilim Bakanlığı tarafından desteklenen 'Ulusal Kapsamda Geleneksel ve Modern Sanat Eğitiminde Ekolojik Tasarımın Evrimi' isimli proje dolayısıyla Kazak bilim insanları Antalya'ya geldi.

20.06.2021-30.06.2021 tarihleri arasında gerçekleştirilen çalışma ziyaretleri kapsamında Kazakistan Cumhuriyeti Almatı şehrinde yer alan Abay Kazak Milli Pedagoji Üniversitesinden Prof. Dr. Akmaral Smanova, Kuralay Bekbolatova Antalya ilindeki ilgili kurumlar, öğretim üyeleri ve zanaatkârlar ile çeşitli toplantılara ve çalıştaylara katıldı. İlk olarak ziyaret edilen Akdeniz Üniversitesinde, Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel El Sanatları Bölümü, Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü ve Seramik Bölümü çalışmaları, Doç. Dr. Ömer Zaimoğlu, Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Sağ, Dr. Öğr. Üyesi Mariyam Yeziyeva Nehir ve Dr. Öğr. Üyesi Enver Güner tarafından tanıtıldı.

Kazak bilim insanlarının Serik Gülsün-Süleyman Süral Meslek Yüksekokulu ziyaretinde de Mimari Restorasyon Programı öğretim elemanı Sultan Yıldırır tarafından 'Türkmen halılarında kullanılan motif türleri Kafkasya, Azerbaycan ve Tebriz yöresi)' konulu sunum yapıldı. Moda Tasarımı öğretim elemanı Mine Aydoğan tarafından uygulamalı olarak kumaşa batik baskı tekniği gösterildi. Dr. Öğr. Üyesi Mariyam Yeziyeva Nehir tarafından ise daha önce hazırlığı tamamlanan ebru baskılı kumaşların kalıpsız bir şekilde üç boyutlu giysi tasarımına dönüştürülmesi tekniği gösterildi. Son olarak Doç. Dr. Ramazan Erdem, bilgisayar destekli giysi tasarımı ile ilgili uygulamalı anlatımlarda bulundu.

Kazak ekip daha sonra Antalya'da uygulamaları yerinde görmek için çeşitli sanatçıların atölyelerini ziyaret etti.

kazak-1-1024x768.jpg

Eklenme tarihi :29.06.2021 10:03:01
Son güncelleme : 11.10.2023 09:31:48