Kumluca’da sağlık için farkındalık etkinliği

Akdeniz Üniversitesi Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi, “Organ ve Doku Bağış Haftası” ve “Dünya Diyabet Günü” kapsamında farkındalık etkinliği düzenlendi. Halkı bilgilendirmek amacıyla stant kuran öğrenciler organ bağışı ve diyabet konusunda bilgilendirme yaparak kan şekeri ölçümü yaptı.

Akdeniz Üniversitesi Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi 3-9 Kasım tarihleri arasında kutlanan "Organ ve Doku Bağış Haftası" ve 14 Kasım tarihinde kutlanan “Dünya Diyabet Günü” etkinlikleri kapsamında Kumluca'da organ bağışı ve kan şekeri ölçümü kampanyası düzenlendi. Etkinlik kapsamında Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi, Kumluca İlçe Sağlık Müdürlüğü, Öğrenci Hemşireler Derneği Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi Ekibi ve Türk Hemşireler Derneği Öğrenci Komisyonu Kumluca Temsilciliği ortaklığında Cumhuriyet Meydanında stant kuruldu.

ORGAN BAĞIŞINA DİKKAT ÇEKİLDİ

Toplumda organ bağışı hakkında bilgi düzeyini arttırmak ve organ bağışını sağlamak için yapılan bilgilendirme etkinliğinde Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi Halk Sağlığı Hemşireliği öğrencileri ve sağlık görevlileri vatandaşların sorularını yanıtlandı. Organ ve kan bağışı konusunda bilinci ve farkındalığı arttırmanın hedeflendiği etkinliğe, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Vatandaşlara ayrıca konu hakkında bilgilendirici broşürler dağıtıldı. Etkinlikte organ ve doku bağışı sayısını artırmak, organ bağışı bilincini geliştirmek, organ yetmezliği nedeniyle hayatının sonuna gelmiş hastaların hayatını kurtarmak, yaşam süresini ve kalitesini arttırmak, toplumun huzurlu ve mutlu yaşamasına katkıda bulunmak amacıyla organ bağışının önemi vurgulandı.

DİYABET KONUSUNDA FARKINDALIK OLUŞTURULDU

“14 Kasım Dünya Diyabet Günü” kapsamında ise Halk Sağlığı Hemşireliği öğrencileri tarafından meydanda bireylere diyabetin önemi hakkında bilgi verildi ve diyabet hastalığıyla ilgili broşürler dağıtıldı. Bireylerin kan şekeri ölçümü yapılarak diyabet riskleri değerlendirilerek danışmanlık yapıldı. Diyabeti önlemenin ilk yolu da onu kontrol altına almak olduğu konusunda Kumluca halkı bilinçlendirilerek, toplumda diyabete karşı farkındalık oluşturuldu.

 

 

 

 

 

Eklenme tarihi :15.11.2023 11:25:59
Son güncelleme : 15.11.2023 11:30:36