Kumluca MYO'da Tropik Meyve Semineri

Akdeniz Üniversitesi Kumluca Meslek Yüksekokulu'nda Prof. Dr. Hamide Gübbük'ün konuşmacı olarak katıldığı 'Türkiye'de Ticari Olarak Yetiştirilme Şansı Olan Tropik Meyve Türleri' konulu seminer düzenlendi.
ÇİFTÇİLER VE ÜRETİCİLER SICAK BAKIYOR
Programın açılış konuşmasını yapan Kumluca Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İlker Sönmez, örtüaltı yetiştiriciliğinde büyük öneme sahip Kumluca'nın coğrafi konumu ve ikliminin tropikal meyvelerin yetiştirilmesi için uygun ortam sağlıyor olmasının, çiftçiler ve üreticiler tarafından tropik meyvelerin üretilmesine sıcak bakılmasına neden olduğunu belirtti.

KUMLUCA TROPİK MEYVE YETİŞTİRİCİLİĞİNE ÖNCÜLÜK EDECEK
Kumluca Meslek Yüksekokulu yerleşkesi içerisinde kurulacak olan 'Batı Antalya Tropik Meyve Üretim ve Yaygınlaştırma Merkezi' için imzaların atıldığı müjdesini paylaşan Prof. Dr. Hamide Gübbük, 'Örtüaltı sebze yetiştiriciliğinde adını ilk sıraya yazdıran Kumluca, bu proje sayesinde tropik meyve yetiştiriciliği için de öncülük edecek. Proje kapsamında MYO yerleşkesine kurulacak olan modern üretim serası ve pek çok cihaz ile ekipmanın yer alacağı laboratuvar sayesinde Kumluca MYO'nun eğitim kalitesi bir üst basamağa taşınırken, bölgedeki üreticilere uygun fiyatlı fidan sağlama ve verilecek eğitimler sayesinde yüksek katma değere sahip tropik meyvelerin üretimini de arttıracağız.' diye konuştu
Seminer sonunda Kumluca Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İlker Sönmez tarafından Prof. Dr. Hamide Gübbük'e teşekkür belgesi takdim edildi.
Eklenme tarihi :12.10.2021 10:01:06
Son güncelleme : 12.10.2021 10:02:05