Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi mezunlarını uğurladı

Akdeniz Üniversitesi Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik ve Çocuk Gelişimi Bölümü mezunlarını yemin töreni ile uğurladı.

Akdeniz Üniversitesi Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi 2022-2023 eğitim öğretim yılı mezunlarının yemin töreni 22 Haziran 2023 tarihinde Kumluca Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Bu yıl üçüncü mezunlarının kep attığı törene Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selma Öncel, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

KSBF (5).jpeg

ZORLUKLAR GELİŞİME KATKI SAĞLADI

Açılış konuşmasını yapan Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selma Öncel, konuşmasında öğrencilerin dört yıllık süreçlerini pandemi, deprem gibi birçok afetin neden olduğu zorluklarla birlikte online sınavlar, ödevler, projeler, üzüntüler ve yok oluşların gölgesinde biraz buruk geçirdiklerini ifade etti. Prof. Dr. Öncel, öğrencilerin karşılaşılan zorluklara farklı çözüm yolları bulduklarını, kendilerini geliştirdiklerini, bundan sonraki süreçte sadece aklın, vicdanın ve bilimin ışığında bir değer oluşturarak yollarına devam edeceklerini vurguladı.

KSBF (1).jpeg

ÖĞRENCİLERE SON TAVSİYE

Konuşmasında öğrencilerin ailelerine değinen Dekan Öncel, saygılı, sevgi dolu, seçkin, vicdanlı, hoşgörülü, değişime ayak uydurabilen çocuklar yetiştirdikleri için teşekkür etti. Öncel, sözlerini “Başarısızlıktan sakın korkmayın. Hayal edin ve deneyin. Açık fikirli olun. Özgürlüğünüze düşkün ve kendinize karşı dürüst olun. Hayatta risk alın. Bildikleriniz zaten ortada, bilmediklerinizin neler olduğuna dikkat edin. Yaşamınızda bir amacınız olsun. Meraklı olun ve sezgilerinize güvenin.” tavsiyeleriyle bitirdi.

KSBF (4).jpeg

TÜM ÖĞRENCİLER ADINA TEŞEKKÜR

Çocuk Gelişimi Bölümü mezunları adına konuşan Şara Dilara Yılmaz çocukların sağlıklı ve doğru bir şekilde gelişiminde üzerlerine çok görev düştüğünü ifade ederek “Mesleğimizi tanıtmak ve en iyi şekilde icra etmek, meslek dernekleriyle işbirliği içinde olmak, projeler üretmek, uygulamak, iletişim ve mesleki becerilerimizi geliştirmek gibi çözüm yollarını kullanmalı ve çoğaltmalıyız. Unutmayalım ki birlikteliğimiz gücümüzdür" dedi. Hemşirelik Bölümü mezunları adına açılış konuşmasını yapan Zeynep Çelik de “Dört yıl önce hemşire olacağım ve hastalarımı iyileştireceğim diyerek üniversite hayatıma ilk adımı attım. Dört yıl boyunca önce insan diyerek topluma hizmeti ilke edinmeyi öğrendim. Şimdi ise tüm öğrendiklerimin ulusal düzeyde sağlıklı bir toplum yaratmaya katkı sağlayacağını umut ederek mesleğimi icra etmek için heyecanlıyım. Mesleğimi bana öğreten, sevdiren ve bilimsel donanımları sağlayan üniversitemizin değerli hocalarına şahsım ve mezun arkadaşlarım adına çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

KSBF (3).jpeg

MESLEK YEMİNİ EDİLDİ

Törende Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencilerine mezuniyet belgeleri takdim edildi. Belgelerini alan öğrencilere Doç. Dr. Kızbes Meral Kılıç tarafından Çocuk Gelişimi Meslek Andı okutuldu. Daha sonra Hemşirelik Bölümü öğrencilerine mezuniyet belgeleri sunularak Prof. Dr. Selma Öncel tarafından Hemşirelik Andı okutuldu. Hemşirelik Bölümü ve Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencileri sahnede hep birlikte keplerini atarak mezuniyetlerini kutladı. Duygu dolu ve coşkulu bir tören sonrasında öğrenciler ve danışman öğretim elemanları Doç. Dr. Kızbes Meral Kılıç, Dr. Öğretim Üyesi Aysun Ünal,  Dr. Öğretim Üyesi Emine İlaslan, Öğretim Görevlisi Yelda Kubilay ve fakülte öğretim elemanları ile birlikte keyifli dakikalar geçirdi.KSBF (2).jpeg

 

 

Eklenme tarihi :4.07.2023 17:17:08
Son güncelleme : 4.07.2023 17:17:15