Kumluca'da Öğrenci Çalıştayı gerçekleştirildi

Akdeniz Üniversitesi Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından Öğrenci Çalıştayı gerçekleştirildi. 'Dünden Bugüne Kadar Gerçekleşen Serüvenimiz ve Gelecek Hazırlığımız' sloganıyla 9-10 Haziran 2021 tarihlerinde bu yıl ilki çevrim içi olarak gerçekleştirilen Öğrenci Çalıştayı, Dr. Öğr. Üyesi Derya Evgin başkanlığında yaklaşık 150 öğrenci ve öğretim elemanının katılımıyla tamamlandı.

BU YIL İLK MEZUNLARINI VERİYOR

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Akdeniz Üniversitesi Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selma Öncel, görev yaptığı beş yıllık süreç içerisinde fakültenin gelişim süreçleri, yapılan faaliyetler, fakültenin ISO-9001-2015 kalite süreçleri kapsamında yapılan iyileştirmeler, öğrenci geri bildirimleri göz önünde bulundurularak tespit edilen sorunlar ve çözüm önerilerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Çalıştayın bu yıl ilk mezunlarını verecek olan Hemşirelik bölümü için öneminden bahseden Dekan Öncel, Çalıştay Düzenleme Kurulu Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Derya Evgin'e, Kurul Üyelerine ve emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu. Açılış konuşmasının ardından Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Derya Adıbelli de çalıştayın gerekliliği ve planlama sürecinden bahsetti.

ÖĞRENCİLER İÇİN BİR İLK

Çalıştayın ilk oturumuna moderatörlük eden Fakülte Öğrenci Temsilcisi Sevgi Aksoy, çalıştayın fakülte için bir ilk olduğunu ve eğitim öğretim süreçleri ile ilgili öğrencilerin görüşlerinin alınmasının çok anlamlı olduğunu vurguladı. Hemşirelik 4. sınıf öğrencisi Sevgi Aksoy 'Öğrenci Deneyim Paylaşımları' ve Hemşirelik 1. Sınıf öğrencisi Yusuf Sarmış 'Hemşirelik 1. Sınıf Öğrencilerinin Hemşire ve Bakım Metaforları' konulu sunumlarını gerçekleştirerek bu imkânı sağladıkları için Fakülte Yönetimine teşekkürlerini sundular.

ÖĞRENCİLERİN SORUNLARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

Çalıştayda genel olarak fakülte öğrencilerinin 4 yıllık eğitim ve öğretim süreçlerinde yüz yüze ve uzaktan eğitim-öğretim sürecinde yaşadıkları güçlükleri ve çözüm önerileri değerlendirildi. Çalıştay oturumlarında Dr. Öğr. Üyesi Gamze Teskereci ve Öğr. Gör. Yelda Kublay, 'Öğrencilerimizin Eğitim Sürecinde Yaşadıkları Güçlükler ve Çözüm Önerileri' başlıklı, Öğr. Gör. Seda Cansu Yenigün ise 'Hemşirelik Bölümü Öğretim Elemanlarının 4 Yıllık Eğitim Sürecine İlişkin Görüş ve Önerilerinin Paylaşılması' başlıkları altında sunumlar gerçekleştirildi. Her konu başlığı ile ilgili oturumda yer alan öğrenciler ve öğretim elemanlarının görüşleri alındı.

MÜZİK DİNLETİSİ İLE SONA ERDİ

Çalıştayın son oturumunda öğrenciler tarafından gerçekleştirilen müzik dinletisi, slayt gösterimi, şiir-öykü okuma vb. etkinlikler ile keyifli dakikalar yaşandı. Son değerlendirme ve kapanış oturumunda ise Düzenleme Kurulu Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Derya Evgin tarafından katılımcıların geri bildirimleri ile genel bir değerlendirme yapıldı. Çalıştay düzenleme kurulunda yer alan ve etkinliklerde emeği geçen tüm öğrencilere teşekkür belgeleri takdim edilmesiyle son buldu.

Eklenme tarihi :16.06.2021 11:49:07
Son güncelleme : 11.10.2023 11:58:46