Kumluca’da Hemşirelik Haftası Sempozyumu düzenlendi

Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından Hemşirelik Haftası Sempozyumu gerçekleştirildi.

Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü, Kumluca İlçe Sağlık Müdürlüğü, Kumluca ve Finike Devlet Hastaneleri ve Medikum Özel Hastanesi ile iş birliği içinde Uluslararası Hemşireler Konseyi-ICN 2024 yılı hemşirelik teması (“Hemşirelerimiz Geleceğimiz: Bakımın Ekonomik Gücü”) kapsamında Hemşirelik Haftası Sempozyumu gerçekleştirildi.

HEMŞİRELERİMİZ GELECEĞİMİZDİR

Kumluca Belediye Başkanı Dr. Mesut Avcıoğlu, sempozyumda yaptığı konuşmasında “Ben de bir sağlık çalışanı olarak sağlık camiasının içinde olmaktan gurur duydum. Görevlerine devam eden ve görevine yeni başlayacak olan sağlık çalışanlarımıza başarılar diliyor ve Hemşirelik Haftasını kutluyorum’’ dedi.

Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selma Öncel, “Hemşirelerimiz geleceğimizdir derken öncelikle hemşirelik eğitiminde, çalışma hayatında, yönetimde ve araştırmada desteklenmesi gerektiğine inanıyorum, evet hemşirelik bakım demektir bakımda hemşirelik demektir.” şeklinde belirterek sağlık politikalarının düzenlenmesinde sağlığı korumaya ve geliştirmeye yönelik faaliyetlere öncelik verilmesi, danışmanlık, eğitim ve sağlık okuryazarlığının geliştirilmesi ile bakımın ekonomik gücünün artacağına vurgu yaptı.

HEMŞİRELİK SEMPOZYUMU

Sempozyuma katılan İngiltere New Cross Hastanesi yönetici hemşiresi Pakize Durmaz hemşirelik mesleğinin küresel değeri, İngiltere’de hemşirelik mesleğinin özlük hakları ve uygulamaları ve sağlık turizmi konusunda bilgi verdi. Sempozyum “Sağlık Hizmetlerinde Bakım ve Ekonomi Paneli” ile devam etti. Panel kapsamında; Kumluca İlçe Sağlık Müdürlüğü Uzman Hemşire Fatma Kıvrak Birinci Basamak Sağlık Hizmetleri ve Ülke Ekonomisine Katkısı, Finike Devlet Hastanesi Hemşiresi Kübra Aydın Hasta Eğitiminin Ekonomiye Yansımaları ve Finike Devlet Hastanesi Uzman Hemşiresi Sema Sarıkaya Hemşirelik Bakımının Ekonomiye Yansımaları ve Katkıları başlıklı sunumlarını gerçekleştirdi.

Sempozyum, Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Emine Arıkan’ın 2024 Yılı ICN Hemşirelik Teması sunumu, Geleceğin Gücü Öğrenci Hemşireler oturumu ile üniversite öğrencilerinin öğretim elemanları ile yaptığı bilimsel çalışmalar sunumu ve Birinci Sınıf Öğrencilerinin Önlük Giyme Töreni ile sona erdi.

Eklenme tarihi :24.05.2024 17:08:01
Son güncelleme : 24.05.2024 17:08:10