Laboratuvar uygulamaları yaparak becerilerini arttırmaya çalışıyorlar

Akdeniz Üniversitesi Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi, öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere laboratuvar uygulamaları çalışmalarını sürdürüyor. Öğrenciler hastanelerde veya alanda uygulamalara çıkmadan önce tüm anabilim dallarında laboratuvar uygulamaları yaparak becerilerini arttırmaya çalışıyorlar. Öğrenciler bu konuda çok istekliler. Bazen maket üzerinde bazen birbirlerine uygulamalar yapmaya çaba gösteriyorlar.

Dünya pandemi ile mücadele ederken birçok ülkede ve Türkiye'de akademik tüm programlar kapatılarak uzaktan eğitim yöntemiyle eğitim öğretim süreçleri devam etti. Bu dönemde COVİD-19 sürecinde hemşirelik eğitiminin en önemli zorluklarından birisi de zorunlu klinik ve laboratuvar uygulamalarının yapılamaması oldu.  Normal şartlarda, hemşirelik öğrencileri, sınıf ortamında didaktik eğitim alır ve teknik becerilerini ve eleştirel düşünmeyi geliştirir ve klinik bir ortamda hemşirelik uygulamasını öğrenir. 'Pandemi ile birlikte hemşirelik öğrencilerinin hayati eğitim ihtiyaçlarını karşılamak için nasıl ve şekilde hazırlanmalıyız' sorusuna halen cevaplar aranıyor.

Eklenme tarihi :25.10.2021 13:31:12
Son güncelleme : 18.10.2023 11:47:22