Liselerde Bilim Uygulamaları Kongresi Hukuk Fakültesinde gerçekleştirildi

Akdeniz Üniversitesi ev sahipliğinde Antalya Lisesi Koordinatörlüğünde ‘Liselerde Bilim Uygulamaları, Bilim Her Yerde Öğrenci Kongresi’ gerçekleştirildi.

Hukuk Fakültesi Konferans salonunda gerçekleştirilen Kongreye, Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükrü Özen, Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, Akademisyenler, Öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

EĞİTİM ALANINDAKİ KONSEPTLER DE DEĞİŞİYOR

Kongre açılışında konuşan Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükrü Özen, “Bilim Her Yerde Kongresi’nde bilimin merkezi Akdeniz Üniversitemizde sizlerle birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum.  İnsanoğlu tarih boyunca doğaya, dünyaya, maddeye hükmederek teknoloji peşinde koşarak çağ açıp çağ kapatarak çok nitelikli de diyebileceğimiz ilerlemeler sağlamıştır. Bilimin günümüzde geldiği noktada insan artık kendini makineye aktarma süreciyle uğraşıyor. Bugün insansı robotlar ve yapay zekayla birleştirilmiş teknolojileri konuşuyoruz. Ama bu sürecin nereye evrileceğini çok iyi tespit etmemiz gerekiyor. Pek çok alanda olduğu gibi eğitim alanındaki konseptler de değişiyor. Bilgiye erişim zamandan mekândan bağımsız hale geldi. Artık proje odaklı, sorun çözme odaklı ve takım çalışması ile kazanılabilecek becerilerin çok daha ön plana çıktığını görüyoruz. Bugünkü öğrencileri sınıflara doldurup ders anlatma süreci sorgulanmaya başladı. Bu süreci iyi takip edin ve gelecekle ilgili tercihlerinizi ona göre yapın. Şu anda dahil olduğunuz bu projenin ileride size çok büyük kazanımlar sağladığını göreceksiniz.” diye konuştu.

YENİ MÜFREDATLA SİSTEM OKUYAZARLIĞI EĞİTİMLERİ VERİLECEK

Yeni müfredatla birlikte çok farklı sistem okuryazarlıklarının müfredata yerleştirileceğine ve öğrencilere bu konularda eğitimler verileceğine değinen Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, “Örnek vermek gerekirse bugünkü kongrede de oturum başlığı olarak belirlenmiş ‘Hukuk Okuryazarlığı’ bunlardan bir tanesidir. Ülkemiz gençlerimizin dünyadaki akranlarından geri kalmaması için sistem okuryazarlığı dediğimiz okuryazarlıklar verilecek. Sanat, bilgi, kültür, veri, dijital okur yazarlığı gibi öğrencilerimizin günümüz dünyasını anlama ve anlamlandırmasına yönelik eğitim modeli uygulanacaktır. Okullarımızdaki akademik çalışmaların yanında sosyal, kültürel ve sportif çalışmalara da büyük önem veriyoruz. Böylece öğrencilerimizin geleceğe çok yönlü hazırlanmasını istiyoruz. Bugün burada düzenlenen kongrenin de öğrencilerimizin çok yönlü gelişimine büyük katkı sağlayacağına inanıyorum.” şeklinde konuştu.

Liseler arasındaki iletişim ve etkileşimi artırmak; öğrencilerin gözlem, keşif, sorgulama, problem çözme ve model oluşturma becerilerini geliştirmek, bilimsel yöntem basamaklarını kullanarak araştırma ve proje faaliyetlerini yürütebilmelerini sağlamak, kendilerini ifade ve sunum becerilerini geliştirmek amacıyla düzenlenen kongre moderatörlüklerini Akdeniz Üniversitesi Öğretim üyelerinin yaptığı 5 oturum şeklinde gerçekleştirildi.

Şiddet ve Şiddetin Önlenmesi, Türkçe ve Türkçenin Doğru Kullanımı, Göç ve Uyum, Hukuk Okuryazarlığı başlıklı oturumlarla gerçekleştirilen kongre Hukuk Fakültesi konferans Salonunda gün boyu devam etti.

Eklenme tarihi :15.05.2024 15:02:22
Son güncelleme : 15.05.2024 15:02:49