Manavgat Meslek Yüksekokulu Romanyalı öğrencileri ağırladı

Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksekokulu, Dr. Öğr. Üyesi Meriç Balcı yönetiminde Erasmus K121 VET Projesi kapsamında Romanyalı öğrencileri ağırladı.

Manavgat Meslek Yüksekokulu 3-7 Temmuz 2023 tarihleri arasında Erasmus K121 VET Projesi kapsamında staj için gelen Romanyalı öğrencilere ev sahipliği yaptı. Yürütücülüğünü Dr. Öğr. Üyesi Meriç Balcı’nın yaptığı “Gençlerin Ekonomik Küreselleşmenin İhtiyaçlarına Adapte Olması için Profesyonel ve Sosyal Eğitimi” isimli proje ile mesleki eğitim alan öğrencilere yurt dışında iş başında öğrenme imkânı sunularak bireylerin eğitim-öğretimden iş hayatına geçiş yapabilmeleri için ihtiyaç duydukları becerilerin küresel anlamda kazandırılması amaçlandı.

TEORİK VE UYGULAMALI ÇALIŞMALAR YAPILDI

Proje kapsamında yeterliklerin kazandırılması amacıyla projeye katılan Romanya Nicolae Balcescu Teknoloji Lisesi, Ekoloji Bölümü öğrencileri staj kapsamında yeşil gübre, sera temizliği, Permakültür ve Biyokömür konularıyla ilgili teorik ve pratik çalışmalar yaptı. Staj bitiminde gerçekleştirilen veda gecesinde öğrenciler sertifikalarını Manavgat MYO Müdürü Doç. Dr. Fatih Uslu, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Hüseyin Öztürk, Dr. Öğr. Üyesi Meriç Balcı’nın elinden alarak staj programlarını tamamladı.

MMYO (1).jpeg

MMYO (2).jpeg