Manavgat Turizm Fakültesi öğrencilerine uluslararası deneyim

Akdeniz Üniversitesi Manavgat Turizm Fakültesi öğrencileri Erasmus+ TOYS "Think Outside of Yourself" Gençlik Değişimi Projesi kapsamında Romanya’ya gitti.

Erasmus+ TOYS "Think Outside of Yourself" Gençlik Değişimi projesi hareketliliği 11 Ekim-17 Ekim 2023 tarihleri arasında Baia Mare'de (Romanya) gerçekleştirildi. Manavgat Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ramazan Eren tarafından anlaşmanın sağlandığı TOYS Projesine İlkyaz Akdemir'in grup liderliğinde Akdeniz Üniversitesi öğrencileri katılım sağladı. Altı farklı ülkeden yedi katılımcının yer aldığı hareketliliğe toplam 42 genç ve yedi grup lideri katıldı. Romanya- Centru Pentru Dezvoltare Durabila Greentın ev sahipliği yaptığı projede Türkiye'den Akdeniz Üniversitesi, Portekiz'den Associação Inspira!-Intervenção Juvenil E Ambiental, Polonya'dan Regıonalne Centrum Wolontarıatu, Makedonya'dan  Association For Sustainable Development Sfera International Bitola, İtalya'dan Scambieuropeı ve Malta'dan Proutist Universal Malta katılımcılar yer aldı.

SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMAYA KAPSAMLI BAKIŞ

Hareketliliğin amacı, sürdürülebilir kalkınmaya bireylerden başlayarak yerel topluluklar, uluslar ve kültürel düzeylere kadar kapsamlı bir bakış açısıyla yaklaşmaktır. Katılımcıların faaliyetlerden eşit şekilde faydalanabilmeleri için aynı yaş grubunda (17-21) olmalarına önem verildi. Proje süresince Avrupa Birliği ve sürdürülebilir kalkınma hedefleri göz önünde bulundurularak çeşitli güvenli alan ve kendini keşfetme etkinlikleri düzenlendi. Baia Mare'nin değerli ve önemli müzelerine ve arkeolojik alanlarına ziyaretler düzenlendiği proje kapsamında ayrıca kültürel gecelere yer vererek gençlere farklı kültürleri tanıma şansı verdi.

Eklenme tarihi :10.11.2023 15:58:51
Son güncelleme : 10.11.2023 16:00:02