Mandıra Filozofu'dan Üniversite'de söyleşi

'Mandıra Filozofu' rolüyle tanınan oyuncu, senarist ve yönetmen Müfit Can Saçıntı, Akdeniz Üniversitesi Öğrenci Topluluklarından Girişimcilik ve Kariyer Topluluğu'nun 'Sizler yaptığınız işi düzgün yaptığınız sürece başarı arkadan gelecektir. Başka şansı yok. Yeter ki işinizi severek yapın. Önemli olan sevdiğiniz işi yapmaktır. O zaman çalışmaktan hiç yorulmazsınız. Çalışmak size zevk verir. Sevdiğiniz işi yapma fırsatı bulamazsanız o zaman da yaptığınız işi sevmeye çalışın. Bakarsınız o iş de sizi mutlu edebilir. Hayat fırsatlarla doludur. Önemli olan o fırsatlar kapınızı çaldığında o fırsatları değerlendirebilecek birikime ve altyapıya sahip olmaktır. Fırsatları değerlendirebilecek kalitede olursanız bir gün mutlaka bir fırsat kapınızı çalacaktır. Acele etmeyin kendinizi yetiştirmeye devam ederek sabırla bekleyin. Çünkü sabırla bekleyebilmek de büyük bir başarı ve kalite göstergesidir.' diye konuştu.

MUTLULUK İÇİN SEVELİM SEVİLELİM
İnteraktif bir ortamda gerçekleşen söyleşide öğrencilerin sorularına da içtenlikle cevaplayan Saçıntı, 'İnsanoğlu bu dünyadan ne ister, ne bekler arkadaşlar? Bana sorarsanız herkes mutlu olmak istiyor. Herkes huzuru ve mutluluğu arıyor. Peki mutluluğun sırrı ne? Para mı? Araştırdım gelir düzeyi en yüksek ülkeler en mutlu ülkeler değil. Her şeyin parayla ölçülmeye çalışıldığı günümüzde parasız da mutluluk zor ama para tek başına mutluluk için kesinlikle yeterli değil. Harvard Üniversitesi'nde 1400 kişi üzerinde 75 yıl boyunca araştırmışlar bu işi. Sonuç olarak mutluluk için insanın aradığı formül sevmek ve sevilmek olarak tespit edilmiş. Adamların 75 yıl boyunca aradıklarını Yunus Emre 700 yıl önce bulmuş aslında. Ne diyor Yunus? 'Mal da Yalan Mülk de Yalan. Var Biraz da sen oyalan. Sevelim sevilelim dünya kimseye kalmaz.' İşin sırrı burada. Hayatta mutlu olmak istiyorsak kinin nefretin değil sevginin peşinden koşalım.' şeklinde konuştu.
Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşi sonunda Akdeniz Üniversitesi Girişimcilik ve Kariyer Topluluğu Başkanı ve üyeleri Müfit Can Saçıntı'ya plaket ve çiçek takdim ederek hatıra fotoğrafı çektirdiler.




 

Eklenme tarihi :28.10.2022 15:16:33
Son güncelleme : 29.11.2022 10:00:10