Meme Kanseri farkındalık etkinliği

Meme Kanseri Farkındalık ayı nedeniyle, Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi ve İlçe Sağlık Müdürlüğü iş birliği ile Meme Kanseri Farkındalık etkinliği düzenlendi. Akdeniz Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencileri Kumluca Cumhuriyet Meydanı'nda toplumu meme kanseri konusunda bilgilendirdi.

Öğrenciler, meme kanserinin nedenleri, belirtileri, korunma ve erken teşhis yöntemleri konusunda bilgi verdi, meme kanseri riski bulunan kadınları ise kanser tarama aracına yönlendirdi. Kadınlara meme kanseri farkındalık göstergesi olarak pembe kurdele takıldı.

ERKEN TEŞHİS ÇOK ÖNEMLİ

Etkinliğin yürütücüsü Akdeniz Üniversitesi Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gamze Teskereci, meme kanseriyle mücadelede erken teşhisin önemine dikkat çekti. Doç. Dr. Teskereci, bu konuda en önemli faktörün meme kanseri konusunda toplumun bilinçlendirilmesi olduğuna vurgu yaptı.

Program kapsamında Antalya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ilçeye tahsis edilen kanser tarama aracında, İlçe Sağlık Müdürlüğü personeli tarafından 40-69 yaş arası kadınlara mamografi çekimi, 30-65 yaş arası kadınlara HPV-smear testi, 50-70 yaş kadın ve erkeklere gaitada gizli kan taraması yapıldı. Etkinliğe Kumluca İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Çiftçi de katıldı. Çifçi de kadınlara düzenli olarak kendi kendine meme muayenesi yapmalarını ve 40 yaş üstü kadınların iki yılda bir kez mamografi çektirmelerini önerdi.

Eklenme tarihi :18.10.2021 13:44:42
Son güncelleme : 18.10.2023 12:52:24