Mimarlık ve İnşaat Mühendisliği öğrencileri baretlerini taktı

Akdeniz Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümü öğrencileri baretlerini taktı.

Akdeniz Üniversitesi Yapı Topluluğu (AKÜYAP) tarafından Mimarlık Fakültesi Konferans salonunda Mimarlık ve İnşaat Mühendisliği Bölümleri 1. Sınıf öğrencilerine Baret Takdim Töreni düzenlendi.

Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Öğretim Üyesi ve topluluk danışmanı Doç. Dr. İbrahim Aydoğdu töreni 2017 yılından bugüne kadar düzenlediklerini ama ilk kez Mimarlık Fakültesi bünyesinde çok geniş katılımlı olarak gerçekleştiği için çok mutlu olduğunu ve emeği geçen tüm öğrencilere çok teşekkür ettiğini söyledi.

İNŞAAT MÜHENDİSİ VE MİMAR İŞ BİRLİĞİ ÖNEMLİ

İnşaat Mühendisi Turan Bahadır, Akdeniz Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünün ikinci dönem mezunu olduğunu ve Akdeniz Üniversitesi mezunu olmaktan çok gurur duyduğunu ifade etti. Yüksek Mimar Alper Erden Engiz son yıllarda Akdeniz Üniversitesi Mimarlık Fakültesinin eğitim açısından çok iyi bir ivme kazandığını yeni bina ile birlikte bunun daha da artacağını belirtti. Serbest Mimarlar Derneği Antalya Şubesi Başkanı Yüksek Mimar Ali Olgu Ceylan ise üniversite ve sektör iş birliğine vurgu yaparak Fakülte hocaları ve dekanlık ile sürekli istişare halinde olduklarını ve Antalya için ortak projeler hazırlamak istediklerini vurguladı. İnşaat Mühendisi Alpay Kutlu Engiz yapı projelerinde inşaat mühendisi ve mimar iş birliğinin ne kadar önemli olduğunu belirtti.

DEKAN ELİNÇ’E PEMBE BARET

Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zuhal Kaynakcı Elinç tüm AKÜYAP üyesi öğrencilere teşekkür ederek öğrenciler için bu tür sosyal faaliyetlerin ne kadar önemli olduğunu anlattı. Kapanış konuşmasında AKUYAP Topluluğu, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zuhal Kaynakcı Elinç’e pembe baret takdim etti.  Elinç, yapı endüstrisinde kadınların sorunlarına dikkat çekmek amacı ile için 8 Mart Kadınlar Günü’nde Pembe Baret Töreni düzenleme hazırlığında olduklarını ve topluluğa duyarlılıkları için çok teşekkür ettiğini söyledi.

İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi Başkanı Mehmet Soner Akdoğan bu güzel organizasyona destek oldukları için çok mutlu olduğunu ve inşaat mühendisliği mesleğinin ülke için ne kadar önemli olduğunu belirtti. Mimarlar Odası Antalya Şube Başkanı Hasan Çerçiler, bu önemli organizasyona destek oldukları için çok mutlu olduğunu ve sektör üniversite iş birliğinin odaları için önemini anlattı. Öğrencilere baret takdimini İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Niyazi Uğur Koçkal, İMO Genç Temsilcisi, Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hacer Mutlu Danacı, Mimarlık Bölümü Öğretim Elemanları ve Mimar Bilal Ateş yaptı.

Tören Mimarlık Fakültesi fuaye alanında düzenlenen kokteyl ile sona erdi.

Eklenme tarihi :8.12.2023 14:49:30
Son güncelleme : 8.12.2023 14:50:15