Mühendislik Fakültesi’nde Fiberli New Gen projesine start verildi

Akdeniz Üniversitesi ile Fiberli Aydınlatma arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında geleceğin iş geliştirme mühendisleri yetiştirilmesi projesi olan Fiberli New Gen projesine start verildi.

Akdeniz Üniversitesi ile aydınlatma sektörünün lider kuruluşlarından Fiberli Aydınlatma arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında geleceğin iş geliştirme mühendisleri yetiştirilmesi projesi olan Fiberli New Gen projesine start verildi. 1991 yılından beri yurt dışında ve yurt içinde yüzlerce ikonik aydınlatma projesinde imzası bulunan şirketin, 2022 yılında başladığı kurumsal değişim ve dönüşüm yolculuğunun bir parçası olarak üniversiteler arası iş birliği çerçevesinde başlattığı Fiberli New Gen projesinin lansmanı Akdeniz Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Mühendislik Fakültesi’nde gerçekleşti.

ÖĞRENCİLİK DÖNEMİNDE SEKTÖREL TECRÜBE KAZANMAK ÖNEMLİ

Akdeniz Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü ve Fiberli iş birliği ile yapılan tanıtım toplantısına öğrenciler yoğun katılım gösterdi. Toplantı açılışında konuşan Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ömer Halil Çolak, “Öğrencilerimizin farklı sektörler için öğrencilik döneminde yaşadıkları sektörel gelişim ve tecrübe süreçlerinin ileri de meslek seçimi için önemli olduğunu biliyor ve bu konuda adımlar atıyoruz.” diyerek Fiberli ailesine iş birliği için teşekkür etti. 

EĞİTİMLER 6 AY DEVAM EDECEK

Toplantı açılışında konuşan Fiberli İnsan Kaynakları Direktörü İlker Öztürk, “Gençlerin eğitimi için biz de elimizi taşın altına koymak ve sorumluluk almak istedik. Bu proje ile gençlerimizin istihdamına katkı sunacağımıza inancımız tam. Desteklerinden ötürü Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Özen’e, hocalarımız Prof. Dr. Ömer Halil Çolak ve Doç. Dr. Feza Çarlak’a teşekkür ederim.” dedi. Fiberli New Gen programı ile 2000 yılı sonrası doğan gençlere istihdam olanağı yaratan şirket aynı zamanda kendi sektöründe de gençlere eğitim fırsatı sunacak. 6 ay sürecek eğitimler içinde hem teknik sektör bilgisi hem de iş hayatının finans, sunum ve satış teknikleri gibi konular yer alıyor. Aldığı eğitimler doğrultusunda proje hazırlayacak olan öğrenciler dönem sonunda bu projelerini hayata geçirme fırsatı yakalayacaklar.

Eklenme tarihi :10.11.2023 15:32:18
Son güncelleme : 10.11.2023 15:36:29