Mühendislik Fakültesi'nden Çifte Başarı

Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yılmaz Aksu ve Yüksek Lisans Öğrencisi Büşra Atkesen, ANSİAD'ın gerçekleştirdiği 'Bi Düşün Sen Bulursun İş Fikri Yarışması'nda ve İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçılar Birliği'nin düzenlediği Kimya Ar-Ge Proje Pazarı'nda 1.'lik ve 2.'lik ödülüne layık görüldüler.

YENİ NESİL ÇEVRE DOSTU YANGIN ÖNLEYİCİ
Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yılmaz Aksu ve Yüksek Lisans Öğrencisi Büşra Atkesen, ANSİAD'ın gerçekleştirdiği 'Bi Düşün Sen Bulursun İş Fikri Yarışması'nda Yüksek Lisans/Doktora kategorisinde 'Fire-Stopper-Yerli Maden Atıkları kullanılarak, Çevre Dostu, Nano Alev Önleyicilerin Üretilmesi ve Polimerik Malzemelere Uygulanması' konu başlıklı çalışmaları ile birincilik ödülüne layık görüldü. Proje, günümüzün en büyük sorunlarından biri olan yangınların önlenmesi amacıyla, yerli maden ve maden atıkları kullanılarak yeni nesil, çevre dostu, fonksiyonel nano alev önleyicilerin üretilmesi ve polimerik malzeme uygulanmasını içeriyor.

METİL SELÜLOZ ÜRETİMİNDE YENİ YÖNTEM
Doç. Dr. Yılmaz Aksu ve Yüksek Lisans Öğrencisi Büşra Atkesen ayrıca İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçılar Birliği tarafından T.C. Ticaret Bakanlığı, Türkiye İhracatçılar Meclisi ve TÜBİTAK desteği ile gerçekleştirilen 10. Kimya Ar-Ge Proje Pazarı'nda da Temel Kimyasallar kategorisinde 'Metil Selülozun Endüstriyel Üretimi için Yeni Bir Yöntem Geliştirilmesi' isimli projeleriyle ikincilik ödülüne layık görüldü.

Eklenme tarihi :11.01.2022 11:23:03
Son güncelleme : 30.11.2022 15:19:10