Öğrenciler Papaz Koyu'nu temizledi

Akdeniz Üniversitesi Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencileri Papaz Koyu'nu temizledi.
Akdeniz Üniversitesi Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümünde verilen Gönüllük Çalışmaları dersi kapsamında Kumluca ilçesi Mavikent mahallesi Karaöz mevkiinde bulunan büyük bir piknik ve kamp alanı olan Papaz Koyu ikinci sınıf öğrencileri tarafından 'Doğal Hayatı Temiz Tut, Gelecek İçin Bir Adım At' Projesi kapsamında temizlendi.
Papaz Koyu'nu temizlemek için Kumluca Belediyesi'nden gerekli izinler alınarak dersin sorumlu hocaları Öğr. Gör Seda Cansu Yeniğün, Öğr. Gör. Yelda Kublay ve Kumluca Meslek Yüksekokulu Toplumsal Destek Projeleri Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Caner Erdoğan gözetiminde 20 öğrenci ile sahil şeridi ve piknik alanı temizlendi. Kumluca Belediyesi ile iş birliği yapılan projede temizlik için çöp poşeti, eldiven ve ulaşım için araç belediye tarafından temin edildi. Altı saat süren etkinlikte iki piknik alanı ve sahil şeridinden 22 büyük çöp torbası kadar atık toplanırken bu atıkların içeriğini plastik ve cam şişeler, meyve suyu kutuları, plastik bardak-tabaklar, bebek bezleri, yiyecek ambalajları, maskeler, poşetler gibi evsel atıklar oluşturdu.
EVİNİZE GÖSTERDİĞİNİZ ÖZENİ ORTAK ALANLARA DA GÖSTERİN
Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Cerrahi Hastalıklar Hemşireliği Ana Bilim Dalı Öğr. Gör Seda Cansu Yeniğün 'Toplum olarak ortak paylaştığımız yaşam alanlarının temiz tutulması bir vatandaşlık görevi olup; yaşamsal alanların korunması, doğaya ve yeşile sahip çıkılması herkesin ortak sorumluluğudur. Kişiler kendi ev ve özel kullanım alanlarında gösterdikleri özeni, sahil ve piknik alanı gibi ortak kullanım alanlarında da göstermek zorundadır. Bilinçsizce atılan atıkların doğanın dengesini bozmakta ve bütün canlıların hayatlarını tehlikeye atmakta olduğu konusunda halkın dikkatini çekecek ve farkındalık uyandıracak bu ve benzeri çalışmalara ihtiyaç duyulduğu görülmektedir.' şeklinde konuştu.




aa


Eklenme tarihi :20.04.2022 12:05:51
Son güncelleme : 30.11.2022 09:12:03