Öğrencilerin fikirleri seramiğe dönüşecek

Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Toker, Akdeniz Üniversitesi ve Antalya Bilim Üniversitesi öğrencilerine yönelik düzenlenecek 'Gülsüm Güral Tasarım Yarışması"" öncesi şirket temsilcileri ile bir araya geldi. Üniversite-sanayi iş birliğini güçlendirmek ve üniversite öğrencilerinin endüstrinin beklentileri konusunda farkındalığını artırarak birlikte çalışma kültürü oluşturmak amacıyla düzenlenecek yarışmanın detayları ile yapılan görüşmeye Akdeniz Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zuhal Kaynakcı Elinç, Antalya Bilim Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Mustafa Küçüktüvek ile yarışmayı düzenleyen NG Kütahya Seramik Porselen Turizm A.Ş.'nin Pazarlama Müdürü Eser Çetintaş ve Akdeniz Bölge Müdürü Yasin Konuşkan katıldı.

EĞİTİM SOMUT PROJELERE DÖNÜŞECEK

Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Toker, gerek üniversite şehir iş birliğini güçlendirmesi bakımından, gerekse de öğrencilerin öğrendikleri bilgileri uygulamaya ve somut projelere dönüştürmesi bakımından bu tür yarışmaların oldukça önemli olduğunu söyledi. Yarışmanın iç mimarlık öğrencilerinin mimari yaklaşımlarını gerçeğe taşımalarına ve yeni nesil mekânlar yaratmalarına olanak sağlayacağını belirten Şirketin Pazarlama Müdürü Eser Çetintaş ise öğrencilerin yaratıcı fikirlerinden doğan seramik tasarımları, hayal ettikleri mimari dokunuşlar ile buluşturmayı ve sanat dünyasına eşsiz tasarımlar kazandırmayı hedeflediklerini söyledi.

SON BAŞVURU TARİHİ 28 HAZİRAN

Akdeniz Üniversitesi ve Antalya Bilim Üniversitesi İç Mimarlık lisans ve lisansüstü öğrencilerinin katılımına açık olan  'NG Kütahya Seramik Gülsüm Güral Tasarım Yarışması'na 28 Haziran 2021 tarihine kadar başvuru yapılabilecek. Yarışma sonucu 14 Eylül 2021 tarihinde duyurulacak ve eserler 4 Ekim 2021'de düzenlenecek ödül töreninde sergiye açılacak.

)

Eklenme tarihi :14.06.2021 16:03:57
Son güncelleme : 11.10.2023 12:46:57