Öğrenen Merkezli Öğretim Stratejileri Geliştirme webinarı gerçekleştirildi

Hemşirelik Fakültesi Eğitim Komisyonu tarafından Eğitim Komisyonu Başkanı Doç. Dr. Banu Terzi moderatörlüğünde 'Öğrenen Merkezli Öğretim Stratejileri Geliştirme' başlıklı webinar programı gerçekleştirildi.

Kurum içi ve kurum dışından çok sayıda katılımcının yer aldığı programda Anadolu Üniversitesi Uzaktan Öğretim Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülsün Kurubacak tarafından 'Uzaktan Eğitimde Öğrenen Merkezli Öğrenme' Hacettepe Üniversitesi Tıp Eğitimi ve Bilişimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Barış Sezer tarafından 'Uzaktan Eğitimde Kullanılabilecek Araç, Teknik ve Yöntemler' başlıklı sunumlar yapıldı.

Konuşmacılardan Prof. Dr. Gülsün Kurubacak, öğrenen merkezli öğrenme yöntemlerini geliştirebilmek için Transhümanizm akımı doğrultusunda formal eğitimden yeni formal eğitime geçiş sürecinin başlatılması gerektiğini, bununla paralel olarak eğitimcilerin de bu dönüşüme dahil olmaları gerektiğini vurguladı. Doç. Dr. Barış Sezer, hemşirelik eğitiminde kullanılabilecek öğrenen merkezli öğretim yöntemlerinin teknolojik gelişmelerle birlikte arttığını belirtirken uzaktan eğitimde çevrim içi araçlarla hazırlanabilecek etkileşimli sunum teknikleri hakkında örnekler verdi.

Etkinliğin sonunda konuşmasını yapan Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep Özer, Hemşirelik Fakültesinde öğrenen merkezli öğretim yöntemlerini geliştirmeye çok önem verildiğini, bu anlamda öğrencilerin akademik gelişimlerinin yanı sıra sosyal ve psikolojik gelişimlerinin de fakülte bünyesindeki çeşitli komisyonlarla desteklendiğini ifade etti. Eğitim Komisyonu tarafından birincisi gerçekleştirilen etkinlikte değerli katkıları için tüm konuşmacılara ve katılımcılara teşekkür edilerek sürekli gelişim için etkinliklerin sürdürüleceği bildirildi.

Eklenme tarihi :6.05.2021 09:23:00
Son güncelleme : 11.10.2023 09:13:08