Okul öncesinde dil yeterlilik ölçümü için yeni uygulama

Akdeniz Üniversitesi öğrencileri, Hamburg Üniversitesi'nin geliştirdiği ve okul öncesi dönem çocuklarının dil yeterlilik düzeylerini belirlemede kullanılan HAVAS-5 Tanılama Aracı'nın Türkiye'deki  ilk uygulayıcıları oldu.
Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Yunus Pınar, Almanya Araştırmaları Merkezi tarafından hayata geçirilen bir proje kapsamında okul öncesi dönem çocuklarının ifade edici dil becerilerinin analizinde kullanılan 'HAVAS 5 Dil Seviyesi Tanılama Aracı' ile ilgili uygulayıcı eğitimleri verdi. Dr. Öğr. Üyesi Yunus Pınar'ın eğitici olarak yer aldığı ve yaklaşık bir ay süren seminerlerde öğrenciler; dil profili, tanılama ve tanı sonrası bireysel destek programı hazırlama gibi konularda teorik ve uygulamalı eğitim alma fırsatına sahip oldular. Dr. Pınar, HAVAS-5'in Almanya'da Hamburg Üniversitesi tarafından geliştirildiğini ve okul öncesi dönem çocuklarının dil yeterlilik düzeylerini belirlemede kullanıldığını ve üniversite öğrencilerine yönelik uygulayıcı sertifika programlarının ileride de devam edeceğini bildirdi.
ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ SUNULUYOR
Almanya Araştırmaları Merkezi HAVAS-5 Tanılama Aracı uygulayıcı eğitimlerini hayata geçirmiş olmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek Dr. Yunus Pınar'a katkılarından dolayı teşekkür etti. Doç. Dr. Demir, Akdeniz Üniversitesi'nin ülkemizde HAVAS-5 uygulayıcı eğitimini yürüten yegâne kurum olduğunu ve bu hizmetin Akdeniz Üniversitesi öğrencilerine ücretsiz olarak sağlandığını belirtti. Seminer sonunda Almanya Araştırmaları Merkez Müdürü Doç. Dr. Kemal Demir ve Merkez Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Nihal Kubilay Pınar tarafından 40 Akdeniz Üniversitesi lisans öğrencisine HAVAS-5 tanılama aracının uygulama hakkını tanıyan Yeterlilik Belgeleri takdim edildi.

Eklenme tarihi :30.05.2022 16:32:30
Son güncelleme : 29.11.2022 13:46:36