Olbia’da “100+ Şehirler Arası Karma Sergisi” düzenlendi

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi öncülüğünde Prof. Ruhi Konak küratörlüğünde 100+ Şehirler Arası Karma Sergi etkinliğinin Antalya bölümü Olbia Sanat Galerisi’nde gerçekleştirildi. Ankara, Antalya, Balıkesir, Düzce, Erzurum, İzmir, Karabük, Van, Samsun, Sinop, Karamürsel’de 27 Ekim 2023 Cuma günü saat 14.00’da eşzamanlı olarak açılan sergide, 450 sanatçının eseri sergilendi.

Sergi Açılışında konuşan Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sibel Paşaoğlu Yöndem, “Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümüne sayılı günler kala bu güzel ve anlamlı sergide sizlerle birlikte olmaktan büyük bir memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum. Cumhuriyetimiz sanatla ve sanatçılarla daha güçlü. Ne mutlu bizlere ki, bu gücün bir parçasıyız.” ifadelerini kullandı.

Doç. Dr. Ömer Zaimoğlu, Doç. Dr. Işılay Konak, Doç. Dr. Hüseyin Elitok, Doç. Mine Dilber,  Doç. Ebru Çatalkaya Gök, Doç. Dr. Yusuf Parlak, Dr. Öğr. Üyesi Vedat Ünaldı, Öğr. Gör. Mevlüt Kaplanoğlu, Öğr. Gör. Ayşe Sema Bardak, Öğr. Gör. Derya Arslan, Kenan Kaplan, Emine Seyyah Sönmez, Harun Güven, Tuğçe Akkaya, Ömer Akbulut, Veysel Batu, Hakim Kiye, Şerife Soylu, Harun Agah Altay, Ferhan Uludağ’ın şehir koordinatörü olarak görev aldığı ve büyük çabayla gerçekleştirilen sergide resim, heykel, minyatür, tezhip, grafik, ebru, tekstil, dokuma, kat-ı,  fotoğraf, çini, seramik, cam, baskı resim ve hat alanlarından eserler sergilendi.

Antalya’daki serginin sorumluluğunu Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğr. Üyesi Doç. Dr. Ömer Zaimoğlu’nun üstlendiği sergide Abdurrehim Güney - Ahsen Günbulut - Aydın Zor - Fatih Başbuğ - Çağatay Akengin - Enver Güner Fatma Hakbilir - Fidan Puran - Hamiyet Köseoğlu - Gadilbek Alzhanov - Kezban Sönmez Kürşat Karışmaz - Mehmet Emincan Güney - Mehtap Bingöl - Menekşe Suzan Teker - Meryem Yeziyeva Mine Yıldıran - Mustafa Köseoğlu - Mustafa Pişkin - Ömer Zaimoğlu - Özcan Özkarakoç Rezzan Koyuncuoğlu - Sabriye Öztütüncü - Umut Kayapınar - Yusuf Keş Zülbiye Sevgili Polat - Züleyha Zor - Zuhal Başbuğ’un eserleri yer aldı.

Eklenme tarihi :27.10.2023 16:20:00
Son güncelleme : 27.10.2023 16:21:15