Pandemi döneminin ilk uluslararası proje toplantısı gerçekleştirildi

Akdeniz Üniversitesi pandemi döneminin ilk uluslararası proje toplantısını gerçekleştirdi. Akdeniz Üniversitesinin ortak olarak yer aldığı Erasmus+ KA203 Stratejik Ortaklık Projesi kapsamında İspanya, İtalya, Portekiz ve Yunanistan ile yürütülen 'İklim Değişikliği' Projesinin bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Pandemi döneminde çevrim içi olarak gerçekleştirilen toplantıların ardından proje ekibi ilk defa yüz yüze Akdeniz Üniversitesi Avrupa-Akdeniz Gençlik Eğitim ve Dinlenme Tesisinde bir araya geldi. Türkiye ile birlikte İspanya, İtalya, Portekiz ve Yunanistan'dan yükseköğretim kurumlarının ortak yürüttüğü proje, Avrupa perspektifi kapsamında bilim, ekonomi, felsefe, etik ve sosyal yaklaşımların iklim değişikliği konusunda disiplinler arası iş birliğini teşvik etmeyi amaçlamaktadır.

İklim Değişikliği Projesinin açılış konuşması Akdeniz TTO Müdürü Prof. Dr. Ömer Halil Çolak tarafından yapıldı. Prof. Dr. Çolak, böyle bir dönemde uluslararası bir projenin yüz yüze gerçekleşmesinin değerine vurgu yaparak, ekibi Akdeniz Üniversitesi'nde ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduklarını ifade etti. Proje açılışının ardından Proje Sorumlusu Öğr. Gör. Nurgül Büyükkalay Akdeniz Üniversitesi ve Antalya'nın tanıtımını yaptı. Adrasan toplantısında bir araya gelen ekip, projenin hedefleri doğrultusunda gerçekleştirilmesi planlanan faaliyetleri ele aldı.

Eklenme tarihi :30.06.2021 10:07:06
Son güncelleme : 11.10.2023 09:26:10