Rektör Özkan Antalya Kent Konseyi'nin konuğu oldu

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan Antalya Kent Konseyi Yürütme Kurulu toplantısına katıldı. Rektör Özkan, Antalya Kent Konseyi üyeleri ile Akdeniz Üniversitesi'nin kente sağlayabileceği katkılar üzerinde bilgi alışverişinde bulundu.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Antalya Kent Konseyi Toplantı Salonu'nda Antalya Kent Konseyi Başkanı Semanur Kurt başkanlığında yapılan Antalya Kent Konseyi Yürütme Kurulu Ekim ayı toplantısına katıldı. Rektör Özkan, Antalya Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleriyle üniversite-kent iş birliğinin arttırılması, üniversitenin kent kültürü ve ekonomisine sağlayabileceği katkılar, Antalya Kent Konseyi ve Akdeniz Üniversitesi iş birliğiyle yapılabilecek çalışmalar konusunda bilgi alışverişinde bulundu.

'KENT KONSEYİ ÇOK KIYMETLİ'

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Antalya Kent Konseyi'nde bulunmaktan dolayı son derece mutlu olduğunu, bu toplantıdan da büyük keyif aldığını ve yararlandığını söyledi. Antalya Kent Konseyi'nin siyaset üstü ve bağımsız yapısının önemini vurgulayan Rektör Özkan, 'Burada çok çeşitli renkler ve potansiyeller var. Toplumdaki her kesim temsil ediliyor. Bizler de memleketimiz için nasıl daha yararlı olabiliriz, üniversitemizi nasıl daha iyiye taşıyabiliriz diye çabalıyoruz. Eleştiriler, alternatifler sunulduğunda değerlidir. Ortak paydamız Antalya. Sizlerden çok kıymetli öneriler aldım. Değerli önerileriniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.' diye konuştu.

'ANTALYA İÇİN BÜYÜK ŞANS'

Antalya Kent Konseyi Başkanı Semanur Kurt ise Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan'ın ekibi ile imza attığı yüz, çift kol ve rahim nakli gibi operasyonlarla dünyada ses getirdiğini hatırlatarak, 'Bu Antalya ve Türkiye adına büyük bir şanstır. Üniversitemiz, kente yönelik çalışmalarıyla da öne çıkan bir üniversite. Akdeniz Üniversitesi ile birlikte Antalya yararına ortak çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. Grup çalışmalarımızın ve yürütme kurulumuzun kararlarını, önerilerini üniversitemizle paylaşacağız.' dedi.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ DE ARTIK KONSEYDE

Rektör Özlenen Özkan, Akdeniz Üniversitesi öğrencilerinin de şehrin sorunlarıyla ilgili çözüm önerileri üretmesinin önemine dikkat çekerek, öğrencilerin de Antalya Kent Konseyi yürütme kuruluna katılması gerektiğini söyledi. Antalya Kent Konseyi Başkanı Kurt da öğrenciler adına temsilcilerin yakında kurula katılacağını açıkladı. Semanur Kurt toplantı sonunda yürütme kurulu adına Rektör Özkan'a çiçek takdim etti.

Eklenme tarihi :26.10.2021 17:19:49
Son güncelleme : 18.10.2023 11:25:45