Rektör Özkan, Cem Muhammet A.'yı ziyaret etti

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi olan Cem Muhammet A.'yı ziyaret etti.
Bursa'da uygunsuz koşullarda yaşadığı evden kurtarıldıktan sonra Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi altına alınan Cem Muhammet A.'yı ziyaret eden Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada şimdiye kadar gördüğü en iyi Cem Muhammet'i gördüğünü söyleyerek 'Özellikle psikolojik olarak çok iyi. Kan değerleri çok iyi, böbrek zaten artık sıkıntısı yoktu, kalp muhteşem. Artık kendisi yürüyebiliyor. İki kilo yüz gram kilo aldığını öğrendik çok mutlu olduk, neşesi çok iyi.' dedi. Türkiye'nin dört bir yanından çikolatalar, oyuncaklar, hediyeler geldiğini söyleyen Rektör Özkan, Cem Muhammet'in çikolataların tadına bakmaya başladığını ve keyfinin yerinde olduğunu gördüğü için kendisinin de mutlu olduğunu ifade etti.
GÖZLERİNDEKİ PIRILTIYI MAKSİMUM DÜZEYDE GÖRMEK MUTLU ETTİ
Cem Muhammet'in bir talebi olup olmadığı sorusuna Rektör Özkan, 'Çikolataları ne zaman yiyebileceğini sordu. Tabi doktorları ara ara yiyebileceğini söyledi. Daha önce veremiyorduk ama artık diğer çocuklar gibi yemeye başlayacak ama yavaş yavaş. Çocukların çok çikolata yememesi gerekiyor zaten ama onları yiyecek. Gözlerindeki pırıltıyı bugün maksimum düzeyde görmek beni çok mutlu etti. İnşallah buradan çıktığı zamanda güzel bir aile ortamı kavuşur. Koruyucu aile, bundan sonraki süreç nasıl olacak bilmiyorum ama Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı karar verecek sanırım. Bu anlamda bizim onunla ilgili en önemli dileğimiz onun en mutlu en huzurlu olacağı ortamı doğru karar vermek. Bundan sonraki süreçte de muhtemelen nereye giderse gitsin ziyarete gideriz diye düşünüyorum.' şeklinde konuştu. Tedavinin ne kadar süreceği sorusuna Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yıldıray Çete, 'Bir zaman vermek mümkün değil, doğru da değil. Çünkü belli bir kiloya ulaşması gerekiyor, günlük belirli bir kalori alımına ulaşmamız gerekiyor. Bunu da yavaş yavaş yapıyoruz. Günlük kalori artırımını yavaş yavaş yapıyoruz. Taburcu durumuna gittikçe daha olumlu gözle bakıyoruz ama şu gün olacak diye söylemek şu anda mümkün değil. Hastanemizde hem fiziksel hem biyokimyasal bakımı hem de psikolojik bakımı devam ediyor. Her şey de hocamızın söylediği gibi yolunda gidiyor.' dedi.

Eklenme tarihi :3.08.2022 16:15:07
Son güncelleme : 29.11.2022 11:02:10