Rektör Özkan, Cem Muhammet'in taburculuğunun planlandığını söyledi

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde tedavisi devam eden Cem Muhammet'in sağlık durumu hakkında konuştu.
Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde tedavisine devam edilen Cem Muhammet A.'yı ziyaret ederek sonrasında basın açıklaması yapan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Cem Muhammet'i iki gündür neşeli gördüğünü söyledi.

CEM MUHAMMET BİR SONRAKİ ÖĞÜNÜ DÖRT GÖZLE BEKLİYORMUŞ
Rektör Özkan, 'Cem Muhammet'in neşeli olması çok mutlu ediyor bizi. Doktorlarımızdan aldığımız son bilgilerde de vücutsal olarak herhangi bir sıkıntısı yok. İstediğimiz kiloları her gün istediğimiz kilo bazında kazanımları var. Şu etapta sadece psikiyatrik tedavi ön planda görünüyor. Hocalarımız ne zaman uygun görürlerse yakın taburculuğu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, doktorlarımızla ortak bir karar verip taburculuğuna artık yavaş yavaş karar verecekmişiz gibi duruyor.' dedi.
Rektör Özkan, 'Artık yaşıtları gibi beslenebiliyor, oyun oynuyor, gülüyor. Herhangi bir desteğe ihtiyacı yok, çok iştahlı zaten bütün gün bir sonraki öğünü dört gözle bekliyormuş. Her şeyi sonuna kadar yiyor. Çok mutlu, yemeklerden, ortamdan. Hatta gideceği ortamda huzursuz olur mu diye düşünüyor ama sonuç olarak bir yerden başlanacak. Bizim onun için dualarımız gitti yerde huzurlu, mutlu, güvenli bir ortamda olması adına olacak.' şeklinde konuştu.
YAKIN ZAMANDA TABURCU PLANLANIYOR
Cem Muhammet'i annesinin ne zaman isterse gördüğünü söyleyen Rektör Özkan, 'Onu tabi biz hem çocuk psikiyatristlerimizle hem mahkemeyle hem de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığıyla ortak karar veriliyor. O izin doğrultusunda istediği zaman görüyor anne çocuğu onda herhangi bir sıkıntı olmuyor.' dedi. Babasının görüp görmediği soru üzerine Rektör Özkan, 'Baba görmedi, çünkü zaten baba gerçekten babası mı, çok emin değilim ama sanıyorum önce onun kanıtlanması gerekiyor. Bizimle ilgili bir süreç değil. Ama babayla şu anda bir ilişki olmadı.' ifadelerini kullandı.
Taburcu olup olmayacağı sorusuna Rektör Özkan, yakın zamanda taburculuğunun planlandığını herhangi bir sağlık problemi olmadığını ve bundan sonraki süreçte de ara ara çocuk doktorlarının göreceğini, psikiyatristlerinde tedaviye devam edeceğini söyledi.
Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yıldıray Çete ise yakın zamanda taburculuğu planladıklarını ve bundan sonra ayaktan kontrollere geleceğini söyledi. Çete, 'Haftada birkaç gün psikiyatri kontrollerine gelecek o yönden yakın takibimiz devam edecek. Şu anda hedef kalorisi, hedef kilosu birçok şeye ulaşmış durumdayız. Bütün gün puzzle yapıyor, keyfi yerinde, mutlu. Her şey yolunda gidiyor.' şeklinde konuştu.


Eklenme tarihi :10.08.2022 15:36:52
Son güncelleme : 29.11.2022 10:57:45