Rektör Özkan, Güzel Sanatlar Fakültesini ziyaret etti

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, fakülteleri ve meslek yüksekokulları gezisine Güzel Sanatlar Fakültesini ziyaret ederek devam etti.
Rektör Özkan'a Güzel Sanatlar Fakültesi ziyareti sırasında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Toker, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sibel Paşaoğlu Yöndem, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Hakan Öniz, Dr. Öğr. Üyesi Bekir Kirişcan ve fakülte sekreteri Uğur Ülker eşlik etti.

Eğitim-öğretime 1999 yılında başlayan Güzel Sanatlar Fakültesi ile ilgili bilgiler veren Dekan Prof. Dr. Sibel Paşaoğlu Yöndem, 'Güzel Sanatlar Fakültemizde resim, heykel, grafik, seramik, fotoğraf, radyo-televizyon-sinema, müzik, geleneksel Türk sanatları, moda ve tekstil tasarımı olmak üzere dokuz bölümde eğitim-öğretim sürdürülüyor. Ayrıca fakültemize yeni katılan kültür varlıklarını koruma ve onarımı ile sahne dekorları ve kostümü bölümleri önümüzdeki yıllarda akademik yapılanmalarını tamamlayıp, öğrenci kabulü ile eğitim-öğretime başlayacaktır.' ifadelerini kullandı.

'SANATSIZ KALAN BİR MİLLETİN, HAYAT DAMARLARINDAN BİRİ KOPMUŞ DEMEKTİR'

Akdeniz Üniversitesinin her alanda etkin ve yetkin insanlar yetiştirmek için kaliteli eğitimini artırarak devam ettiğine değinen Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, 'Güzel Sanatlar Fakültemiz de toplumsal, kültürel, sanatsal dinamiklere hâkim ve bu dinamiklere sanat yoluyla katkı sunan donanımlı bireyler kazandırmaya devam eden önemli fakültelerimizden bir tanesi. Fakültemiz kendi alanlarında özgün üretimleri uygulama becerisine sahip sanatçılar yetiştirmektedir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Sanatsız kalan bir milletin, hayat damarlarından biri kopmuş demektir' ifadeleri de sanatın ve sanatçının bizler için ne kadar elzem ve önemli olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur.' dedi.

Rektör Özkan, 'Pandemi döneminin bitmesiyle öğrencilerimizi hasretle, fakültelerimiz ve meslek yüksekokullarımızda eğitmeye ve ülkemize faydalı bireyler olarak yetiştirmeye var gücümüzle devam edeceğiz.' şeklinde konuştu.

Ziyaretin anısına Rektör Özkan'a, Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü Öğretim Görevlisi Ahmet Sait Yıldız'ın çektiği Adrasan fotoğrafı hediye edildi.

Eklenme tarihi :2.06.2021 13:08:56
Son güncelleme : 11.10.2023 15:02:42