Rektör Özkan hafta sonu gerçekleştirilecek YKS ile ilgili toplantıya başkanlık etti

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, ÖSYM Antalya Değerlendirme Toplantısına başkanlık etti. ÖSYM tarafından 26-27 Haziran'da yapılacak sınavlarla ilgili ayrıntılar konuşuldu.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü ve ÖSYM Antalya Merkez Sınav Koordinatörü Prof. Dr. Özlenen Özkan başkanlığında, Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü Yönetim Kurulu Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Antalya Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gürbüz, Antalya İl Emniyet Müdür Yardımcısı İhsan Zorlu, Antalya Jandarma Komutanı Yardımcısı Mete Barakazi, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Gürcan, Antalya İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünden Ahmet Ferit Aras, Antalya İl Sağlık Müdürlüğünden Dr. İbrahim Çetin katıldı. Toplantıda 26-27 Haziran tarihlerinde 3 oturum halinde düzenlenecek olan 2021-Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na '26 Haziran Cumartesi sabah oturumunda Temel Yeterlilik Testi 27 Haziran Pazar sabah oturumunda Alan Yeterlilik Testleri adaylara ve sınav görevlilerine maske ve dezenfektanlı ıslak mendil dağıtılacağını, isteyen adayların kendi maskelerini, dezenfektanlarını ve yüz koruyucu siperliklerini yanlarında getirebileceğini açıkladığına değinen Rektör Özkan, 'Sınav binaları ve salonları sınavdan önce dezenfekte edilecek ve sınav salonları sınav süresince havalandırılacak. Okul bahçelerindeki yığılmayı önlemek ve sosyal mesafeyi korumak için, adaylarımız ve sınav görevlilerimiz dışında hiç kimse okul bahçelerine alınmayacak. Bina girişinde ve içinde adayların sosyal mesafeyi korumalarını sağlamak için sınav görevlilerimiz tarafından gerekli yönlendirmeler yapılacaktır. Sınav ile ilgili ÖSYM'nin aldığı tedbirleri Antalya'mızda da uygulayarak adaylarımıza sorunsuz bir sınav geçirmek istiyoruz.' dedi.

SINAV HER ŞEYİN SONU DEĞİL VE HAYAT SINAVDAN İBARET DEĞİL

Sınavlar öncesi öğrencilere de seslenen Rektör Özlenen Özkan, 'Sınavlar hayatın içerisinde yer alan bir adım. Sınav, insanın hayatının merkezine yerleştirilmemeli, öğrencilerimiz sınavlarına hazırlansınlar ama sınav her şeyin sonu değil ve hayat sınavdan ibaret değil. Sınav sonrasında da hayatlarındaki yeni sınavlara hazırlanmaya devam etsinler. Hayatlarındaki bütün sınavlarında adaylara başarılar diliyorum. Anne, babalara ve insanlarımıza hafta sonu sınava girecek olan öğrencilerimize kolaylık sağlayıp gürültü yapmamaları tavsiyesinde bulunuyorum.' şeklinde konuştu.


 

Eklenme tarihi :22.06.2021 14:53:28
Son güncelleme : 11.10.2023 10:47:55