Rektör Özkan, Hırvatistan İstanbul Başkonsolosu Ivana Zerec ile görüştü

Hırvatistan İstanbul Başkonsolosu Ivana Zerec, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Akdeniz Üniversitesi Avrupa Birliği Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hale Balseven, Müdür Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Çoban ve Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Fatma Özlem Güzel de yer aldı.
İŞ BİRLİĞİNİ ARTIRMALIYIZ
Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Hırvatistan İstanbul Başkonsolosu Ivana Zerec ile bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek 'Erasmus+ programı kapsamında Hırvatistan'ın Zadar, Zagreb ve Rijeka Üniversiteleri ile 5 anlaşmamız var. Ayrıca Zagreb Tresnjevka Kültür Merkezi ile 3 farklı Erasmus proje ortaklığı yürütüldü. Ancak Hırvatistan ile iş birliği potansiyelimizin daha yüksek olduğuna inanıyorum. Turizm ve eğitim başta olmak üzere iş birliğimizi geliştirmemiz gerektiğini düşünüyorum.' dedi.
Hırvatistan'ın ilk kadın İstanbul başkonsolosu olduğunu söyleyen Hırvatistan İstanbul Başkonsolosu Ivana Zerec ise Akdeniz Üniversitesi'nin ilk kadın rektörü ile bir araya gelmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi. Ziyaretin anısına Rektör Özkan konuğuna kampüste yetişen zeytinlerden elde edilen zeytinyağını takdim ederken Başkonsolos Ivana Zerec ise Hırvatistan'dan getirdiği fuları hediye etti.

Eklenme tarihi :19.01.2022 13:58:12
Son güncelleme : 30.11.2022 14:29:06