Rektör Özkan İsveç'i harflerle anlatan sergiye katıldı

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, İstanbul İsveç Başkonsolosluğu tarafından hazırlanan ve İsveç kültürünün konu edildiği 'İsveç A-Ö Fotoğraf Sergisi'ne katıldı.

İsveç İstanbul Başkonsolosu Peter Ericson ve Antalya Fahri Konsolosu Nil Sağır'ın ev sahipliğinde Kaleiçi'nde açılan ve 29 harften oluşan alfabetik sergide 11 adet görsele yer verildi. Sergiye Rektör Özkan'ın yanı sıra Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, İsveç İstanbul Başkonsolosu Peter Ericson, Antalya Fahri Konsolosu Nil Sağır, ATSO Başkanvekili Cihangir Deniz ve sanatseverler katıldı.

Sergide konuşan Rektör Özkan, Kaleiçi Old Town Festivali'nin ve serginin çok güzel bir atmosferde gerçekleştiğini söyleyerek 'İsveç'te birkaç kez bulundum çok sevimli bir ülke. Benim adım ve soyadım da Ö ile başladığı için böyle bir kesişme söz konusu. Akdeniz Üniversitesi'nde okuyan İsveçli bir öğrencimiz var makine mühendisliğinde. İki üniversite ile iş birliğimiz mevcut ve Erasmus programında da birçok İsveçli öğrenciyi misafir ediyoruz ve biz de gönderiyoruz İsveç'e. Bir plastik cerrah olarak da İsveçli birçok arkadaşım var. İsveç kültürü çok sevdiğim bir kültür ancak Türkiye ile çok yakın ilişkileri olması gerektiğini düşünüyorum. Sıcak bir ilişkimiz var ama bence yeterli değil. Özellikle eğitim ve sanatın ilişkilerimizi geliştirmek anlamında çok iyi aracı olacağını düşünüyorum. Sergide emeği geçenlere teşekkür ediyorum.' şeklinde konuştu.
İsveç İstanbul Başkonsolosu Peter Ericsson, A'dan Ö'ye İsveç Sergisinin amacının İsveç'i biraz daha tanıtmak olduğunu söyledi. Muratpaşa Belediye

Başkanı Ümit Uysal, Muratpaşa Belediyesi'nin bu yıl 6'ncısını gerçekleştireceği Kaleiçi Old Town Festivali çerçevesinde düzenlenen serginin sanatseverleri bir araya getirdiğini ve İsveç'i daha iyi tanıttığını söyledi.

Konuşmaların ardından Rektör Özkan ve İsveç İstanbul Başkonsolosu Peter Ericsson sergiyi gezdi.



Eklenme tarihi :15.10.2021 13:14:30
Son güncelleme : 18.10.2023 13:42:48