Rektör Özkan, Saklıkent Gökyüzü Gözlem Etkinliğine katıldı

TÜBİTAK'ın her yaştan gökyüzü meraklısını buluşturduğu Gökyüzü Gözlem etkinliklerinin sonuncusu Antalya Saklıkent gerçekleşiyor.
Bilim Teknik Dergisi tarafından ilk kez 1998 yılında Antalya Saklıkent'te düzenlenen Gökyüzü Gözlem Etkinliği, bu yıl Sanayi ve Teknoloji, Gençlik ve Spor, Kültür ve Turizm Bakanlıkları himayelerinde TÜBİTAK Koordinasyonunda gerçekleştiriliyor. 9-12 Haziran'da Zerzevan Kalesi / Diyarbakır'da, 3-5 Temmuz da Van'da ve 22-24 Temmuz'da Erzurum'da gerçekleştirilen Gökyüzü Gözlem Etkinliklerinin bu yıl 4. Antalya Saklıkent'te Antalya Valiliği, Kepez Belediyesi, Akdeniz Üniversitesi, Antalya Organize Sanayi Bölgesi Adana Hacı Sabancı OSB, Gaziantep OSB, Mersin Tarsus OSB, PAKOP Plastik İhtisas OSB ile Kapaklı İkitelli 2 OSB Derneği ve Elginkan Holding A.Ş katkılarıyla yapılıyor.
Antalya Saklıkent Gökyüzü Gözlem Şenliği'nin açılışına, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın yanı sıra Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Antalya milletvekilleri Atay Uslu, Kemal Çelik ve Tuba Vural Çokal, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve çok sayıda davetli katıldı.
Açılış konuşmalarının ardından gökyüzü gözleme etkinliği gerçekleştirildi. Saklıkent Gökyüzü Gözlem Etkinliği 21 Ağustos tarihine kadar devam edecek.














 )

Eklenme tarihi :19.08.2022 09:31:58
Son güncelleme : 29.11.2022 10:53:31