Rektör Özkan, Yörük Sanayici ve İş İnsanları Derneği toplantısına katıldı

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Yörük Sanayici ve İş İnsanları Derneği tarafından pandemi sonrasında ilk defa yüz yüze düzenlenen aylık toplantısının konuğu oldu.
Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Yörük Sanayici ve İş İnsanları Derneği Antalya Teknokent Müdürü İbrahim Yavuz, Akdeniz Üniversitesi Yörük Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İdris Taş, YÖRSİAD üyeleri ve basın mensupları katıldı.

COVİD-19 YOĞUN BAKIMINDAKİ HASTA SAYIMIZ ÜÇTE BİR ORANINDA AZALDI
Toplantıya katılanlara 'Covidin Dünyadaki ve Türkiye'deki Durumu' başlıklı bir sunum yapan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, geçen yıla göre pandemi de gelen durumu anlatırken, aşının önemine dikkat çekti. Rektör Özkan, 'Aşının yaygınlaşması sonrası Covid-19 yoğun bakımındaki hasta sayımız üçte bir oranında azaldı. Serviste yatan hasta sayısı ise tam altı kat düştü. Bugün de yoğun bakımımızdaki hastaların yüzde 80'inden fazlasını tam doz aşısını olmamış kişiler oluşturuyor. Yoğun bakımda yatan hastalara baktığımız zaman altta yatan hastalıklar olduğunu görüyoruz.' dedi.

HAYAT NE ZAMAN NORMALE DÖNER
Katılımcılar tarafından 'hayat ne zaman normale döner?' sorusuna cevap veren Rektör Özkan, 'Bu kış mevsiminin geçen kış dönemine göre daha iyi geçeceğini düşünüyorum. Ama pandemi şartları yine devam edecek. Aşı, maske ve mesafe konularına yine dikkat etmeliyiz.' diye konuştu. Rektör Özkan, temizlik konusunun önemine de dikkat çekerek, antiseptik yerine ise sabun ve su kullanımını önerdi. YÖRSİAD Başkanı Aykut Ege ise yaptığı konuşmasında, pandemi sonrası ilk defa üyeler ile bir araya geldiklerini söyledi. Başkan Ege, 'Bugün pandemi sonrası ilk konuğumuz Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan oldu. Kendisine çok teşekkür ediyoruz' dedi. Başkan Aykut Ege, 24 Kasım Öğretmenler Günü anısına Rektör Özkan'a çiçek takdim etti. Toplantı sonrası Başkan Ege, Rektör Özkan'a Yörük keyfiyesi takarken, yine günün anısına Yörük Çadırı simgeli bir de plaket hediye etti.

Eklenme tarihi :24.11.2021 16:57:06
Son güncelleme : 30.11.2022 16:30:58