Rektör Özkan'dan çöp evde bulunan çocuk hakkında açıklama

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi altına alınan Cem Muhammet A.'nın sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek çocuğun durumu hakkında açıklamalarda bulundu.
Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Bursa'da çöp evden kurtarıldıktan Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi altına alınan çocuğun sağlık durumu hakkında açıklama yaptı. Cem Muhammet A.'nın Akdeniz Üniversitesi'nde takip, tedavi ve bakımı altında olduğunu belirten Rektör Özkan, 'Çocuğumuzun biraz önce yanındaydım genel durum gayet iyi. Ancak genel olarak baktığımızda gelişme geriliği görülüyor. Onu doktorlarımızla görüştük, bir yıl içinde toparlanabilir görünüyor. Şuan Pediatri servisinde yatıyor çocuğumuz. Pediatriatrik Gasterontoloji, Endokrinoloji ve Çocuk Psikiyatrisi tarafından takip edilecek hastamız. Gelişme geriliği mevcut ama en önemlisi travmaları. Amacımız bu yaşadığı şeyleri geride bırakabilmesi için çocuğu güçlü yetiştirebilmek.' dedi.

GELİŞME GERİLİĞİ VAR
Fiziksel durumu hakkında bilgi veren Rektör Özkan, 'Çocuğumuz 17 kilo, boyu 138 santimetre boyunda. Bunları bir yıl içinde olması gereken düzeye çıkması için elimizden geleni yapacağız. Durumu orta iyi diyebiliriz. Organ yetmezliği mevcut değil. Çok ciddi bir gelişme geriliği var. Biraz sıvı açığı var. Onu takviye edeceğiz. Amaç yaşıtlarını yakalayabilmesi.' dedi. Çocukla konuştuğunu ifade eden Rektör Özkan, 'Çok güzel bir çocuk, gülümseyen bir çocuk, ben daha korkak bir çocuk bekliyordum. Ancak bizi mutlu etti. Bizimle iletişime geçiyor bu anlamda olumlu veriler. İnşallah önümüzdeki süreçte bu uzun bir süreç önemli olan bu yaşadığı şeyleri geride bırakabilecek kadar güçlü yetiştirebilmek.' şeklinde konuştu.
OKULA GİTMEMİŞ
Cem Muhammet A.'nın hiç okula gitmediğini ve bu duruma çok üzüldüğünü ifade eden Prof. Dr. Özkan, Çocuğa verdikleri oyuncaklara çok sevindiğini belirtti. Çocukla konuşmasını aktaran Rektör Özkan, çocuğun 'burada olmaktan mutluyum, çok fazla bir isteğim yok' dediğini yemek yediğini söyleyerek; 'Taze fasulye yemiş, çorba içip yoğurt yemiş. Çok hoşuna gitmiş yemek"" diye konuştu.
AĞIR YAPTIRIMLAR OLMALI
9 yaşındaki çocuğun hak etmediği muameleye kalması sonucu görüntülerin herkesi şoke ettiğini belirten Rektör Özkan, 'Önemli konulardan bir tanesi hiçbir canlının hak etmediği bu davranışı yapan insanların yanına kar kalmaması. Bir vatandaş olarak söylüyorum. Hiç kimsenin böyle bir davranışa cesaret edememesi, en ağır yaptırımlarla kimsenin buna kalkışamaması gerek. Çocuğumuz Akdeniz Üniversitesi doktorları ile sağlığına kavuşacaktır. Ama ruhsal sağlığı açısından bütün toplumun sorumlulukları var. Devletimiz onu koruyacak sosyal hizmetler merkezinde. Bir çok çocuğumuz geliyor maddi olarak çok iyi bakılıyor. Ama halkımıza düşen en önemli şey onlara sevgi vermek. Toplumun sağlıklı, huzurlu olması için bireylerin sağlıklı, mutlu ve sevgi dolu olması gerekiyor. Çocuklarımıza yeterince sevgi vermek, sahip çıkabilmek, toplum olarak hepimizin en önemli görevi.' diye konuştu.
YAVAŞ BESLENME SÜRECİ İLE TEDAVİ EDİLECEK
Çocuğun durumu ile bilgi veren Hastane Başhekimi Prof. Dr. Yıldıray Çete de, uzun süre açlıktan sonra  aniden beslenmeye geçmemek gerektiğini, bu durumda yeniden beslenme sendromu gelişebileceğini söyledi. Prof. Dr. Çete, yüksek  kalorili değil düşük kalorili yavaş beslenme sürecine başlanacağını ve en kısa sürede gereken takviyelerle çocuğu normal hayata döndüreceklerini kaydetti.
Rektörlükte yapılan Basın Toplantısına Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan'ın yanı sıra Hastane Başhekimi Prof. Dr. Yıldıray Çete, Başhekim Yardımcıları Prof. Dr. Özge Turhan, Prof. Dr. Nasuh Utku Doğan, Doç. Dr. Aslı Bostancı Toptaş, Doç. Dr. Veli Vural, Dr. Öğr. Üyesi Ali Ünal katıldı. Cem Muhammet A.'nın yanında refakatçi olarak hiçbir yakınının bulunmadığı, yalnızca Antalya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü görevlilerinin olduğu bildirildi.

Eklenme tarihi :25.07.2022 17:26:14
Son güncelleme : 29.11.2022 11:06:46