Rektör Özkan'ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 101. kuruluş yıl dönümünü, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı büyük gururla kutluyoruz.

23 Nisan 1920, milletimizin kendi kaderini belirleyebilmek için esaret zincirlerini kırdığı, tarihimizin dönüm noktalarından biridir. Modern Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında büyük bir rolü olan TBMM’nin açılışının yıl dönümünün çocuklara bayram olarak armağan edilmesi büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara ve gençlere duyduğu sarsılmaz güvenin ve büyük sevginin ifadesi olarak üzerinde düşünülmesi gereken çok anlamlı bir mesajdır.

Çocuklarımız milletimizin geleceğidir. Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmek ülkemize ve geleceğimize yapacağımız en önemli yatırımdır. En büyük arzumuz, çocuklarımıza çok daha aydınlık yarınlar sunabilmektir. Bunun yegâne yolu da eğitimden geçmektedir.

Cumhuriyet nesillerinin fedakârca gayretleri, bugünün Türkiye’sinin başarısının anahtarıdır. Bugün harcayacağımız tüm çabalarımız da geleceğin Türkiye’sinin bugünün ötesinde olmasını sağlayacaktır. Çağdaş dünyayla her alanda yarışabilmek için bilgiyi kullanan ve onun da ötesinde bilgiyi üreten bir ülke olmak için en büyük sermayemiz çocuklarımız ve gençlerimizdir.

Çocuklarımıza ve gençlerimize düşen görev Atatürk’ün ilke ve inkılâplarını rehber edinerek, Türkiye’nin sadece kendi geleceği için değil, bölge coğrafyası için de rolünün farkında olarak, köklü tarihinden aldığı özgüvenle, çağdaşlık yarışında ülkemizi ileriye götürmektir.

Geleceğin nesillerini yetiştiren Akdeniz Üniversitesi olarak bu bilinç ve sorumlulukla bilimin ışığında çocuklarımıza ve gençlerimize daha güçlü, daha müreffeh bir yaşam sunmak için çalışıyor ve onlara çok daha aydınlık yarınlar bırakmak için gayret gösteriyoruz.

Çocuklarımız ve gençlerimizi seviyor, onlara güveniyoruz. Bu düşüncelerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, bu özel günde cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ü, Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını saygı, minnet ve şükranla anıyorum.

Bütün çocuklarımızın bayramı kutlu olsun.

Prof. Dr. Özlenen ÖZKAN
Akdeniz Üniversitesi Rektörü

Eklenme tarihi :23.04.2021 09:00:48
Son güncelleme : 5.12.2022 14:30:44