Rektör Özkan'ın Çanakkale Zaferi'nin 106'ncı Yıldönümü ve 18 Mart Şehitler Günü Mesajı

Bugün, tarihimizin dönüm noktası olan Çanakkale Zaferi’nin 106’ncı yılını büyük bir gurur ve heyecanla kutluyor, bu toprakları bize vatan yapan tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmet ve şükranla anıyoruz.

Çanakkale, bin yıllık tarihimizin temelinde yer alan bağımsızlık karakterimizin yeniden teyit edildiği bir tarihtir. Tüm yokluk ve imkânsızlıklara rağmen büyük fedakârlıklarla kazanılan bu zafer, Kurtuluş Savaşı için gerekli olan cesaretin ateşini yakmış, direnişimize ilham vermiştir. Milletimiz, söz konusu vatanı ve hürriyeti olunca dayanışma içerisinde neleri başarabileceğini tüm dünyaya göstermiştir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği gibi Çanakkale Zaferi’ni kazandıran Türk Milleti’nin yüksek ruhu olmuştur. Çanakkale ruhu, bugün de en zor şartlarda bile zafere inanmak, birlik ve beraberlik içinde mücadele etmek anlamında bize pusula olmayı sürdürüyor. ‘Çanakkale geçilmez’ sözü, hala imkansız gibi görülen zorluklarla karşılaştığımızda dilimizdeki slogan olarak bize umut vermeye devam ediyor.

Bu ruh devam ettikçe, 106 yıl önceki kararlılıkla namus bildiğimiz vatanımıza sahip çıkacağımıza tüm kalbimle inanıyorum.

Böyle bir milletin ferdi olduğum için gurur duyuyor, Çanakkale’de kanlarını akıtıp canlarını vererek bu vatanı bizlere bırakan, “Çanakkale Geçilmez” diyerek Türk’ün adını tarihin sayfalarına altın harflerle kazıyan tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet, hürmet ve minnetle anıyorum.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü
Prof. Dr. Özlenen ÖZKAN

Eklenme tarihi :18.03.2021 09:06:40
Son güncelleme : 5.12.2022 14:46:57