Rektörümüz Prof. Dr. Özlenen Özkan'ın '10 Kasım Atatürk'ü Anma Mesajı'

Değerli Akdeniz Üniversitesi Mensupları,

Bağımsızlık ve özgürlük savaşımızın önderi, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 83. yılında, yüksek anısı önünde saygıyla eğiliyorum.

Tarih sahnesinde ender görülebilecek şahsiyetlerden biri olan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ileri görüşlülüğü, cesareti ile eşsiz bir lider olarak tüm dünyanın saygısını kazanmış, dehasıyla tüm insanlığı kendisine hayran bırakmıştır. Mustafa Kemal Atatürk’ün tam bağımsızlık ve ulusal egemenlik düşüncesi ile vatanımız ve milletimiz için yaptığı eşsiz fedakârlık ve verdiği büyük mücadele Türkiye Cumhuriyetini kurmakla kalmamış tüm dünya tarafından ilgiyle izlenmiş ve tüm milletlere örnek olmuştur. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk sadece askeri dehası ile değil idari, siyasi, iktisadi işleyişte benimsediği yenilikçi yönetim anlayışının yanısıra bilim, kültür, sanat ve spor alanlarına verdiği önemle ülkemizi çağdaş, müreffeh, muasır medeniyetler seviyesine taşıma ülküsüyle de çığır açmıştır.

Bugün aldığımız eğitim, seçtiğimiz mesleğimiz ve elde ettiğimiz tüm başarılar, onun kurduğu cumhuriyetin kazanımları ile mümkün olmuştur. Bu nedenle ona olan özlem ve sevgimizi göstermenin en doğru yolunun, onun koyduğu çağdaşlaşma ülküsüne doğru, bilimin ışığında yürümek olduğunu düşünüyorum. Yani ancak işimizi doğru ve sorumluluk duygusu içerisinde yaparak ona olan gönül borcumuzu ödeyebiliriz. Bunun için araştırmalı, üretmeli, dünyada yaşanan gelişmeleri yakından izlemeli ve kendimizi çağdaş dönüşümlere göre yenileyip geliştirebilmeliyiz.

Bugün bizlere düşen görev, her koşulda aklı ve bilimi önceleyerek “Hayatta en hakiki mürşit ilimdir” sözüyle bilime verdiği önemi gösteren Mustafa Kemal Atatürk’ün miras bıraktığı Cumhuriyetin değerlerini korumak, O’nun manevi liderliğinde geleceğe ışık tutan görüşleri ile ülkemizi daha aydınlık yarınlara taşımaktır.

Türk milletinin yetiştirdiği ve izinden gitmekten büyük bir kıvanç duyduğumuz Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 83. yıl dönümünde saygı ve minnetle yâd ediyor, fikirlerini sonsuza dek yaşatacağımıza söz veriyoruz.

Prof. Dr. Özlenen ÖZKAN
Akdeniz Üniversitesi Rektörü

Eklenme tarihi :10.11.2021 13:35:06
Son güncelleme : 30.11.2022 14:20:33