Rektörümüz Prof. Dr. Özlenen ÖZKAN'ın '14 Mart Tıp Bayramı Kutlama Mesajı'

Akdeniz Üniversitesi Ailemizin Değerli Üyeleri,

İnsanlığın sağlığı ve toplumun huzuru için mesai kavramı gözetmeden özveriyle çalışan başta üniversitemizin sağlık çalışanları olmak üzere tüm sağlık camiasının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyorum.

Sağlık camiası, insanlığın en temel ihtiyaçlarından birini karşılayarak yaşamı korur ve iyileştirir. Bu kutsal görevi yerine getiren hekimlerimiz, tıbbın sınırlarını zorlayarak her gün daha iyi bir gelecek için çalışmaktadırlar. Onların bilgi birikimi, fedakarlığı ve insanlık sevgisi, toplumumuzun sağlığı ve refahı için vazgeçilmezdir.

Geçtiğimiz yıllarda yaşadığımız pandemi sürecinde ve 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük fedakarlıkla mücadele eden sağlık çalışanlarımızın değeri, bir kez daha çok daha iyi anlaşıldı. Yaşadığımız bu büyük acılar tüm ülke olarak yüreğimizi yakarken yanan yüreklere su serpen fedakar sağlık çalışanlarımız oldu. Hepimiz onların bu süreçlerde nasıl canla başla çalıştıklarına şahit olduk. Hep birlikte halkımızın yaralarını sardık, aziz milletimize nefes olduk, umut olduk.

Bu kutsal mesleğin bir mensubu olmaktan büyük gurur duyuyorum.

Akdeniz Üniversitesi olarak bu gururu yaşayanların sayısını ve niteliğini artırmak için sağlık alanındaki eğitim ve araştırmalara büyük önem vermekte ve geleceğin nitelikli sağlık profesyonellerini yetiştirmekteyiz. Hekimlik mesleğinin özünde insan sevgisi ve vicdan yatar. Bizler, öğrencilerimize sadece bilgi değil, aynı zamanda etik değerleri ve insan odaklı bir bakış açısını da kazandırmayı amaçlamaktayız. Çünkü bizler, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Beni Türk Hekimlerine Emanet Ediniz’ sözleriyle güvenini ortaya koyduğu bir mesleğin mirasçılarıyız.

Sağlık alanında bir marka haline gelen üniversitemize çalışmalarıyla katkı sağlayan değerli doktorlarımıza, tıp fakültemizde geleceğin hekimlerini yetiştiren kıymetli hocalarımıza yürekten teşekkürlerimi sunuyorum.

“Önce yaşam” ilkesiyle özveriyle hizmet eden ve bir parçası olmaktan onur duyduğum tıp camiamızın ve tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyorum.

 

Prof. Dr. Özlenen ÖZKAN

Akdeniz Üniversitesi Rektörü

tıpbayramı.jpg

 

Eklenme tarihi :14.03.2024 16:32:13
Son güncelleme : 14.03.2024 16:32:13