Rektörümüz Prof. Dr. Özlenen ÖZKAN'ın '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' Mesajı

Değerli Akdeniz Üniversitesi Ailesi,

Milletimizin demokrasiye olan inancını, bağımsızlık istencini tüm dünyaya gösterdiği 15 Temmuz’un yedinci yıl dönümünde milletimizin verdiği destansı mücadelenin gururunu yaşarken, şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum. Gazilerimizi şükranla anıyorum.

Türkiye Cumhuriyeti’nin demokrasi tarihinde önemli bir dönüm noktası olan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, aziz milletimizin bağımsızlığından asla taviz vermeyeceğinin tüm dünyaya ilan edildiği gündür.

Tarihi olaylar, içerisinde bulunduğumuz anın karmaşıklığında, günün tortusunda tam olarak anlaşılamıyor. 15 Temmuz’da yaşananlar da bu açıdan değerlendirilebilir.

Ancak tarihin hassas terazisi, bize bu günlerin ülkemiz, hatta bölgemiz için ne kadar hayati bir dönemeç olduğunu ortaya koyacaktır. Yaşanan olayların gerçek anlamı ve etkileri, ilerleyen süreçte çok daha iyi anlaşılacaktır.

Bu süreçte sergilenen kahramanlıklar, gelecek nesiller için demokrasiye olan inancın bir ışığı olacak, demokrasinin gücüne kaynaklık edecek ve onun teminatı olacaktır.

Bu nedenle, 15 Temmuz’u anlamak ve değerlendirmek, geleceğimize daha umutlu ve güçlü bir şekilde ilerlememiz için çok önemlidir. Bugün, ülkemizin ve milletimizin birlik ve beraberliğini pekiştirmek adına, 15 Temmuz’u anlamlandırma ve demokrasiye olan bağlılığımızı vurgulama zamanıdır. 15 Temmuz, bizlere demokrasiye sahip çıkmanın ve birlikte hareket etmenin gücünü hatırlatmaktadır.

Bizler, Akdeniz Üniversitesi olarak, öğrencilerimize bu önemi anlatmak ve onlara demokrasiye olan inancı aşılamak için büyük bir sorumluluk taşıyoruz.

Öğrencilerimizin bu değerlerle katılımcı ve sorumlu bireyler olarak yetişmelerini sağlamak öncelikli görevlerimizden biridir.

Unutmayalım ki, demokrasi bir milletin ortak değeri ve vazgeçilmez bir hakkıdır.

Cumhuriyetimizin 100. yılında, tüm imkânsızlıklara rağmen büyük mücadeleler sonucu Cumhuriyeti kuran ve gerektiğinde onu korumak için canından geçmeyi göze alan bu eşsiz ruhu diri tutmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ya istiklal, ya ölüm” sözünü kılavuz edinmiş aziz milletimiz 15 Temmuz’da atalarının mirasına nasıl sahip çıkmışsa bizler de her daim aynı bilinçle demokrasimize ve milli birliğimize sahip çıkacağız. Unutmayalım, birlikte olduğumuz sürece her zorluğun üstesinden gelebilir ve daha güçlü bir gelecek inşa edebiliriz. Bilimin ışığını rehber edinen yetiştirdiğimiz aydınlık nesillerle birlikte Cumhuriyetimizin yılmaz bekçileri olmaya devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü’nün milli birlik ve beraberliğimizin daha da güçlenmesine vesile olmasını diliyor, bu vatan için gözlerini kırpmadan mücadele eden, canını feda tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize ve aziz milletimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

 

Prof. Dr. Özlenen ÖZKAN

Akdeniz Üniversitesi Rektörü

 

image001 copy.jpg

Eklenme tarihi :15.07.2023 13:43:10
Son güncelleme : 15.07.2023 13:43:10