Rektörümüz Prof. Dr. Özlenen Özkan'ın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı

Akdeniz Üniversitesi’nin değerli öğrencileri,

Sevgili gençler…

19 Mayıs 1919, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, cumhuriyetin ilanıyla sonuçlanan bağımsızlık ateşini Samsun’da yaktığı tarihtir. 19 Mayıs, esareti kabul etmeyen, gücünü tarihinden alan bu büyük milletin yeniden dirilişidir.

Kurtuluşun yenilikçi ve genç fikirlerde olduğunu gören Mustafa Kemal Atatürk bu anlamlı günü gençlere olan güveninin göstergesi olarak Türk gençliğine armağan etmiştir.

Tarihimizin dönüm noktasını simgeleyen 19 Mayıs’ın Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi, gençlere verilen değerin, duyulan güvenin de bir göstergesidir.

Atatürk’ün “Gençler! Benim gelecekteki emellerimi gerçekleştirmeyi üstlenen gençler! Bir gün bu memleketi sizin gibi beni anlamış bir gençliğe bırakacağımdan dolayı çok memnun ve mesudum.” sözleri, gençlere güvenini ortaya koymaktadır.

Büyük fedakârlıklarla kurulan cumhuriyetimizin kuruluş ilkeleri ışığında, bağımsızlığından ödün vermeden ve milletinden aldığı güçle yoluna devam etmesi siz gençlerimizin elindedir. Çünkü Atatürk bu ülkeyi ve bu ülkenin geleceğini sizlere emanet etti. İnanıyoruz ki sizler de bu bilinçle Atatürk’ün açtığı bu yolda aynı güç, aynı kararlılık, aynı azim ve cesaretle yürümeye devam edeceksiniz.

Sevgili Gençler,                                 

Dünya büyük bir hızla değişiyor. Bu hızlı değişime uyum sağlamak, sağlık, bilim, teknoloji, spor, sanatta çağı yakalamak ve bir adım ileriye taşımak için sizin hayallerinize, heyecanınıza ve enerjinize ülkemizin ihtiyacı var. Siz güzel gençlerin dinamizmi, yenilikçi fikirleri, düşünceleri bizlere umut ve ilham olacak, kararlılığı ve çalışma azmi ülkemizi aydınlık ve güzel yarınlara taşıyacaktır. Bu hızlı değişim sürecinde savrulmamak ve yönümüzü kaybetmemek için tarihi bilinç ve milli şuurunu da unutmamamız gerekiyor.

Biz Size Güveniyoruz…

Sevgili Gençler,         

Üzerinizdeki bu büyük ve önemli sorumluluğun farkındayız. Akdeniz Üniversitesi ailesi olarak bizler sizin isteklerinizi, ideallerinizi, hayallerinizi, gerçekleştirme ve geleceğinizi en iyi şekilde inşa etme yolunda her zaman yanınızda olacağız. Sizler de bu imkânları en iyi şekilde değerlendirerek çağdaş, nitelikli, donanımlı, tarihi bilince sahip, milli ve manevi değerlerini özümsemiş, özgüveni yüksek, aydın bireyler olarak her alanda ülkemizin gururu olacaksınız. Biz Size İnanıyoruz…

Bu duygu ve düşüncelerle başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşımızın bütün kahramanlarını bir kez daha saygı, rahmet ve minnetle anıyor, başta siz gençlerimiz olmak üzere tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.

Sevgili Gençler Sizleri Seviyor ve Sizlerle Gurur Duyuyoruz.

Prof. Dr. Özlenen ÖZKAN
Akdeniz Üniversitesi Rektörü

Eklenme tarihi :19.05.2021 09:00:17
Son güncelleme : 10.10.2023 17:11:17