Rektörümüz Prof. Dr. Özlenen ÖZKAN'ın '29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı'

Akdeniz Üniversitesi’nin Değerli Mensupları,

Bugün, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılına erişmenin mutluluğu ve gururu içindeyiz. Türkiye Cumhuriyetimizin kuruluşunun ve bağımsızlığımızın nişanesi olan Cumhuriyet Bayramı'nın coşkusunu kalbimizde hissettiğimiz bu anlamlı günde hepinizin Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.

Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlarken milletimizin bağımsızlık ve özgürlük idealine canları pahasına sahip çıkan, bu uğurda büyük bir mücadele veren Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimize duyduğumuz sevgi, saygı ve minneti yüreğimizde hissediyoruz. Onların emaneti olan Cumhuriyetimize hangi koşulda olursa olsun canımız pahasına da olsa sahip çıkacağımıza söz veriyoruz. Çünkü biz onlardan Cumhuriyetle birlikte vatan, millet, ay yıldızlı bayrak, hürriyet ve bağımsızlık aşkımızı da emanet olarak aldık. Bu kutlu emaneti gelecek nesillere taşımak da boynumuzun borcu ve en büyük idealimizdir.

100 yıl önce bir milletin adeta küllerinden doğarak kurduğu Cumhuriyetimiz daima aynı heyecanla sonsuza kadar genç kalacaktır. Kökleri maziye dalları atiye, geleceğe uzanan asırlık bir koca çınar gibi Cumhuriyetimiz Aziz Milletimize güç ve ilham verecektir. Cumhuriyetimiz en karanlık günlerde yolumuzu aydınlatan bir meşale gibi geleceğimizi aydınlatacak, bizlere daima yeni umutlar verecek, yeni ufuklar gösterecektir. İşte bu yüzden Cumhuriyetimize daima sahip çıkacağız. Bu ruh yaşadıkça Cumhuriyet yaşayacak, Cumhuriyet yaşadıkça özgür, hür, bağımsız ve başımız dik yaşayacağız.

Bu kutlu günü büyük bir gururla kutluyoruz ancak bu sadece bir kutlama günü değil, aynı zamanda bir sorumluluk günüdür. Cumhuriyetimizin temel değerlerini yaşatma ve daha da ileri taşıma günüdür. Millet olarak bu bizim en temel vazifemizdir. Bu topraklarda yaşayan her bir vatandaş, bu büyük mirasın bir parçasıdır ve bu mirası yaşatmak için sorumluluk taşır. Bu vazifenin bir gereği olarak hepimiz eğitimde, bilimde, sağlıkta, sporda, gelişimin her alanında, yaptığımız her işte öncü olmak için çalışmalıyız. Akdeniz Üniversitesi'nin bir ferdi ve bir bilim insanı olarak Atatürk’ün ilkeleri ışığında aydınlık yarınlar için tüm gücümle gayretimle çalışacağıma söz veriyor, her birimizin de aynı inanç ve gayede olduğuna tüm kalbimle inanıyorum.

Cumhuriyetimizin 100. yılında bizlere bu gururu yaşatan başta Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, Akdeniz Üniversitesi ailemizin ve tüm milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı yürekten kutluyorum.

Nice 100 yıllara…

Prof. Dr. Özlenen ÖZKAN

Akdeniz Üniversitesi Rektörü

  100. yıl.jpeg

Eklenme tarihi :27.10.2023 17:05:28
Son güncelleme : 27.10.2023 17:07:53