Rektörümüz Prof. Dr. Özlenen Özkan'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Bağımsızlığımızın ve demokrasimizin teminatı olan ve 98 yıldır “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ilkesi ile yaşattığımız Cumhuriyetimizin yıl dönümünü büyük minnet, gurur ve heyecanla kutluyoruz.

Aziz milletimiz, bağımsız ve hür bir millet olma yolunda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının öncülüğünde başlatılan şanlı direnişle adeta küllerinden yeniden doğarak Türk milletinin vatan sevdasını ve bağımsızlık aşkını tüm dünyaya haykırmıştır.

Azim, birlik, beraberlik, fedakârlık ve kararlılığın sonucunda kazanılan Cumhuriyetimizin 98. yıl dönümüne bir kez daha ulaşmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Şehitlerimizin kanı ve aziz milletimizin örnek fedakârlıkları ile temelini attığımız, bölünmez bütünlüğümüzün teminatı olan Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatmak bizlerin en önemli vazifesidir.

Kurtuluş savaşımızı zafere taşıyan, Cumhuriyetimize hayat veren ruh, 98 yıl önce olduğu gibi bugün de ayaktadır. Bizi karanlıktan kurtaran o ruh, geleceğimizi de aydınlatacak. Biz de bilimin ışığını rehber edinerek, azim ve kararlılıkla, ülkemizi muasır medeniyetlere önder kılma yolunda var gücümüzle çalışacağız.

Bir milletin varoluş mücadelesinin Cumhuriyet ile taçlandığı bu anlamlı gün dolayısıyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, İstiklal Savaşı kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, kahraman gazilerimizi saygı ve şükranla anıyorum.

Akdeniz Üniversitesi ailesi başta olmak üzere tüm milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı yürekten kutluyorum.

Prof. Dr. Özlenen ÖZKAN
Akdeniz Üniversitesi Rektörü

Eklenme tarihi :28.10.2021 12:19:52
Son güncelleme : 30.11.2022 14:26:54