Rektörümüz Prof. Dr. Özlenen ÖZKAN'ın '30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlama Mesajı'

Bugün ülke olarak tarihimizin önemli dönüm noktalarından biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yıl dönümünü büyük bir kıvançla kutluyoruz.   

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başkumandanlığında 30 Ağustos’ta zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi, milletimizin sarsılmaz cesaretini, esarete boyun eğmeyeceğini, bağımsızlığından taviz vermeyeceğini göstermiş ve ne pahasına olursa olsun bu vatandan vazgeçmeyeceğini tüm dünyaya ilan etmiştir.

Bugün bizler de zorlu koşullar ve imkânsızlıklara rağmen canını ortaya koyarak kurtuluş mücadelesini zafere taşıyan aziz milletimize vefa borcumuzu ödemek ve ülkemizi daha aydınlık yarınlara taşımak için var gücümüzle çalışacağız. Bilim insanları olarak bizlere düşen en büyük görev bilimin her alanında en iyisi olmak ve ürettiğimiz bilim ve teknolojiyi toplumun yararına sunarak ülkemizin gelişimine katkıda bulunmaktır. Ancak bu şekilde her alanda güçlü bir devleti inşa edip dünyanın en güçlü devletleri arasında yerimizi alabilir ve bizlere bu eşsiz vatanı bırakan kahraman ecdadımıza layık olabiliriz.

Bu duygu ve düşüncelerle 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yıl dönümünü kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ülkemizin bağımsızlığı için can veren tüm aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.

30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun. 

Prof. Dr. Özlenen ÖZKAN
Akdeniz Üniversitesi Rektörü

Eklenme tarihi :29.08.2021 13:45:31
Son güncelleme : 30.11.2022 15:07:23