Rektörümüz Prof. Dr. Özlenen ÖZKAN'ın '30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlama Mesajı'

Değerli Akdeniz Üniversitesi Mensupları,

Büyük Zafer’in ışığında 30 Ağustos’u coşkuyla selamlıyoruz.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başkumandanlığında 30 Ağustos 1922 tarihinde zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 101. yıl dönümünü büyük bir kıvançla kutluyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün üstün dehası ve liderliği; ulusumuzun sarsılmaz inanç ve kararlılığı ile birleşerek büyük bir zafere dönüşmüş; Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile vatan topraklarımız düşman işgalinden kurtarılmıştır.

Tarih sayfalarına altın harflerle yazılan bu zafer, sadece bir milletin değil, aynı zamanda azmin, fedakârlığın, inancın, bağımsızlık aşkının ve vatan sevgisinin destanıdır. Bu zafer, asla vazgeçmeyenlerin, yılmayanların ve hedeflerine ulaşmak için gereken çabayı gösterenlerin zaferidir.

Zaferin arkasında yatan yılmadan, yorulmadan verilen emeği anlamak, bu toprakları vatan yapan değerlerin kıymetini bilmek demektir.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, işgal altındaki toprakları kurtarmak ve bağımsızlığı elde etmek uğruna imkânsızlıklara karşı omuz omuza durdular. Zaferi kazanmak için verdikleri emek ve gösterdikleri azim bugün bizlere bir miras olarak kalmıştır.

30 Ağustos, bize azmin ve kararlılığın gücünü gösterirken, aynı zamanda atalarımıza olan borcumuzu da hatırlatmalı.

Zorlu koşullar ve imkânsızlıklara rağmen canını ortaya koyarak kurtuluş mücadelesini zafere taşıyan ecdadımıza vefa borcumuzu ödemek ve bizlere bu eşsiz vatanı bırakan kahramanlarımıza layık olmak için bugün üzerimize düşen en büyük sorumluluk ülkemizi daha aydınlık yarınlara taşımaktır.

Bu büyük zafer, asla pes etmeyenlerin, sarsılmaz iradesini ortaya koyanların ve yılmadan mücadele edenlerin zaferidir. Bugün de aynı ruhla aynı çabayı harcamalıyız. Çünkü bu topraklarda özgürce yaşamanın bedeli, geçmişte olduğu gibi bugün de emek vermek ve çalışmakla ödenir.

Bu büyük zaferin yıl dönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyor, onların bize bıraktığı bu değerleri geleceğe taşıma kararlılığımızı en güçlü şekilde ifade ediyorum.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. yıl dönümü kutlu olsun.

 

Prof. Dr. Özlenen ÖZKAN

Akdeniz Üniversitesi Rektörü

9d3ed1ba-7d1d-49a1-bd62-12a29bd550d0.jpg

Eklenme tarihi :29.08.2023 16:59:25
Son güncelleme : 29.08.2023 16:59:25