Rektörümüz Prof. Dr. Özlenen Özkan'ın 39. Kuruluş Yıl Dönümü Mesajı

Akdeniz Üniversitesi Ailesinin Değerli Üyeleri,

Bugün, bölgesel bir vizyonla 1982 yılında kurulan üniversitemizin 39’uncu kuruluş yıldönümü. Bu değerli üniversitenin parçası olan siz kıymetli takım arkadaşlarımı kutluyorum, üniversitemizin kuruluşu ve gelişiminde katkı sunan ve bugün aramızda olmayan değerli hocalarımızı minnet ve rahmetle anıyorum.

Üniversitemiz geçen 39 yılda geleceğini inşa etmek isteyen gençlerin Kutup Yıldızı, çözüm bekleyen konularda bilimin ışığı ve şifa bekleyen hastaların umudu oldu.

Akdeniz Üniversitesi, Türkiye’nin 1980’li yıllarda attığı dışa açılma adımlarının bir meyvesidir. Üniversitemizin dünya ile entegre, çağı yakalamış ve teknolojik yenilikleri özümsemiş kimliği 39 yıldır değişmedi.

Geçen yıllar içinde büyük gelişme gösteren Akdeniz Üniversitesi, kendisinden beklenildiği gibi ülkemizin bilim alanında dünya ile yarışmasında temel bir rol üstlenmiştir. İmza attığı ilkler ile adını bilim dünyasında duyurmuştur. Türk bilimine dünya çapında saygınlık kazandıran bilimsel çalışma ve araştırmalar yapmıştır.

Başarılı çalışmalar ve araştırmalarla marka haline gelen Akdeniz Üniversitemiz, kaliteli eğitimi, öncü bilimsel çalışmaları ve nitelikli sağlık hizmeti ile bölgede ve Türkiye’de önemli bir referans konumundadır.

Biz de bu başarı çıtasını siz kıymetli ekip arkadaşlarımızla daha yukarı taşımaya, Akdeniz Üniversitesi ismini dünyaya duyurmaya kararlıyız.

Alanında uzman ve donanımlı akademisyenlerimiz ve idari kadromuzla ülkenin en başarılı üniversiteleri arasında yer alan üniversitemiz araştıran, sorgulayan, bilimsel ve laboratuvar çalışmalarına ağırlık veren eğitim anlayışımızla geleceğin bilim insanlarını büyük bir titizlikle yetiştirmekteyiz.

Sağlık, sosyal, fen gibi farklı birçok alanda önemli bilimsel çalışmalara imza atan üniversitemiz ulusal ve uluslararası bilimsel kriterler baz alınarak yapılan pek çok sıralamada üst sıralarda yer almaktadır.

Kıymetli çalışma arkadaşlarım,
Sizlerin rehberliğinde araştıran, sorgulayan, bilime önem veren gençlerimizle pek çok önemli projelere imza atacağımıza inanıyor, bu çerçevede 39. yılımızın hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Nice 39 yıllara…

Prof. Dr. Özlenen ÖZKAN
Akdeniz Üniversitesi Rektörü

Eklenme tarihi :20.07.2021 16:24:12
Son güncelleme : 5.12.2022 14:00:48