Rektörümüz Prof. Dr. Özlenen ÖZKAN'ın 'Dünya Kadınlar Günü Kutlama Mesajı'

Değerli Akdeniz Üniversitesi Mensuplarımız,

Değerli Kadın Çalışanlarımız,

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’müzü kutluyorum. Bu özel gün, kadınların tarih boyunca verdiği eşitlik ve adalet mücadelesini anmanın ve anlamanın günüdür. Bu gün, aynı zamanda toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık yaratma amacını taşır.

Dünya Kadınlar Günü’nün misyonu sadece bir cinsiyetin değil, insanlığın ortak bir meselesidir. Günümüzde ekonomik, politik ve sosyal yaşamda kadın hakları ve eşitlik konusunda büyük gelişmeler yaşansa da dünyanın çeşitli yerlerinde halen toplumun yarısının var oluş mücadelesi verdiği, yok sayıldığı, eğitim hakkına erişemediği, ötekileştirildiği bir yerde gerçek bir gelişmişlikten söz edemeyiz. Bu günü sadece kutlamakla kalmayalım, aynı zamanda geleceğe yönelik adımlar atarak, bu günün amacına dair mücadelenin karşılığını bulmasına katkıda bulunalım. Hep birlikte daha adil, daha eşit ve daha güçlü bir dünya inşa etmek için el birliğiyle çaba gösterelim. Çünkü kadınlarımızın güçlenmesi, toplumlarımızın güçlenmesi dolayısıyla geleceğimizin güçlenmesi demektir. Kadınlarımızın gücü, ülkemizin gücüdür.

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde, Türkiye, Avrupa'nın birçok ülkesinden daha önce kadınlara seçme ve seçilme hakkı vererek kadınlara verdiği değeri ve güveni ortaya koymuştur. Bugün ondan aldığımız güçle bulunduğumuz konumlara gelebildik.

Cumhuriyetimizin ikinci yüzyıl gururunu yaşarken Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da dediği gibi “Türkiye Yüzyılı, kadınların yüzyılı olacaktır.” Buna yürekten inanıyorum.

Bu vesileyle, tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü en içten dileklerimle kutluyor ve bu günün anlamına kavuştuğu, kadınlarımızın sadece başarılarını konuştuğumuz bir güne dönüşmesini diliyorum.

8 Mart Dünya Kadınlar Günümüz Kutlu Olsun.

b1.jpg

Eklenme tarihi :8.03.2024 12:02:12
Son güncelleme : 8.03.2024 12:05:51