Rektörümüz Prof. Dr. Özlenen Özkan'ın 'Kurban Bayramı Kutlama Mesajı'

Birlik, beraberlik, kardeşlik, dostluk, yardımlaşma ve dayanışma ruhunun yoğun bir şekilde hissedildiği özel günlerden biri olan Kurban Bayramını hep birlikte karşılamanın sevincini yaşıyor, Kurban Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum.

Manevi iklimiyle bizleri farklı bir boyuta taşıyan bayramlar, çocuksu mutluluğu yeniden yaşadığımız, sevdiklerimizle bir arada, coşku ve mutluluğun zirveye taşındığı günlerdir.  Paylaşmanın ve yakınlaşmanın adı olan Kurban Bayramı özellikle ihtiyaç sahiplerini hatırlamak, zor günlerinde yanlarında olmak, elimizden geldiğince muhtaç olanlara el uzatmak için de önemli bir fırsattır. Bu vesileyle başta aile büyüklerimiz ve yakınlarımızla bayram sevincimizi paylaşırken bu vatan için can vermiş şehit ailelerimizi, yetim ve öksüz çocuklarımızı da unutmayalım. Çünkü paylaşmak insanlar arasındaki sevgi ve muhabbeti artırmasının yanında toplumsal bağların kuvvetlenmesine de vesile olur.

Kurban paylaşmaktır. Hepimiz çok iyi biliyoruz ki “Paylaşıldıkça iyilikler ve güzellikler çoğalır. Yine paylaşıldıkça keder ve üzüntüler azalır.” Elimizden ne geliyorsa nimeti, sevinci, coşkuyu, gülümsemeyi paylaşarak iyiliği ve güzelliği çoğaltalım.

Bayramlar aynı zamanda hayatımızda bir değişim ve dönüşüm gerçekleştirmek için var. Bu bayramın manevi ruhuna uygun olarak kırgınlıkları ve küskünlükleri unutalım. Bu bayramı lütfen gönlümüzü her türlü kirlerden temizlemek ve ruhumuzu yüceltmek için, yeni bir başlangıç yapmak için vesile olarak kabul edelim. Kendimize ve tüm insanlara, dünyamızı daha yaşanılır kılmak, kötülüklere engel olmak ve iyilikleri çoğaltmak için bir fırsat verelim. Hz. Mevlana’nın sözünde olduğu gibi “Kardeşim! Sen düşünceden ibaretsin, geriye kalan et ve kemiksin. Gül düşünürsen, gülistan olursun. Diken düşünürsen, dikenlik olursun.”

Bu duygu ve düşüncelerle Akdeniz Üniversitesi ailesi başta olmak üzere Türk ve İslam âleminin bayramını bir kez daha kutluyor, sağlık, mutluluk, huzur içinde nice mutlu bayramlar diliyorum.

Prof. Dr. Özlenen ÖZKAN
Akdeniz Üniversitesi Rektörü

Eklenme tarihi :8.07.2022 11:26:57
Son güncelleme : 29.11.2022 16:25:37