Rektörümüz Prof. Dr. Özlenen ÖZKAN'ın 'Kurban Bayramı Kutlama Mesajı'

Değerli Akdeniz Üniversitesi Mensupları,

Ülkemizi derinden sarsan büyük deprem felaketinin ardından bir bayramı daha buruk bir şekilde karşılıyoruz. Tüm Akdeniz Üniversitesi ailemizin ve vatandaşlarımızın Kurban Bayramını tebrik ediyor, bayramın ülkemiz ve bütün insanlık için hayırlar getirmesini diliyorum. Üzerinden neredeyse beş ay geçmiş olsa da acılarımız hala taze. Bu felakette yaşamını yitiren tüm vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum. Ülkemizin böyle büyük acıları bir daha yaşamamasını temenni ediyorum.

Böyle zor zamanlarda bayramları kutlamak zorlaşıyor. Acılar zamanla hafiflese de sevdiklerini kaybedenlerin içindeki boşluk daha da büyüyor. Onlara bu süreçte yalnız olmadıklarını ve anlaşıldıklarını hissettirmek de bizlere düşüyor. Bayramların dayanışma, yardımlaşma ve paylaşma gücüne en çok böyle dönemlerde ihtiyacımız var. Çünkü unutmayalım ki bir milleti millet yapan, sadece sevinçte değil, kederde de birlikte hareket edebilmesidir. Bu birlik ve beraberlik ruhu adeta bizim mayamızda var. Aziz milletimiz depremden sonraki dayanışması ve yardımlaşmasıyla bunu bir kez daha ispat etmiş, tüm dünyaya örnek olacak bir duruş sergilemiştir.

Kurban Bayramının manevi ikliminin bu birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmesine vesile olmasını diliyorum. Bu güzel günleri fırsat bilerek, günlük kaygıları geri plana itmeli; farklılıkları zenginlik olarak görmeli ve barış, hoşgörü, merhamet gibi insanlığın soylu değerlerini bir yaşam biçimi olarak benimsemeliyiz.

Bu bayram gelin dargınlıkları ve küskünlükleri sevgi ve muhabbete kurban edelim. Bayram sevincimizi paylaşma ve yardımlaşmayla çoğaltıp, iyilikleri ve güzellikleri artıralım. Dünyayı gül bahçesine çevirmek elimizde olmayabilir ama kendi dünyamızı ve çevremizi çiçeklendirmeyi başarabiliriz.

Bu duygu ve düşüncelerle Kurban Bayramının ülkemize, dünyamıza ve tüm insanlığa barış, kardeşlik ve huzur getirmesini diliyorum.

Bayramınız mübarek olsun.

 

Prof. Dr. Özlenen ÖZKAN

Akdeniz Üniversitesi Rektörü

image001.jpg

 

Eklenme tarihi :23.06.2023 13:43:10
Son güncelleme : 23.06.2023 13:43:10