Rektörümüz Prof. Dr. Özlenen Özkan'ın Kurban Bayramı Mesajı

Değerli Akdeniz Üniversitesi Mensupları,

Bir bayrama daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor, hepinizin Kurban Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.

Kurban paylaşmanın, dayanışmanın, yakınlaşmanın adıdır. Geleneklerin yaşatıldığı, birlik ve beraberliğin, yardımlaşma ve dayanışma ruhunun daha yoğun hissedildiği, cömertliğin, hoş görünün yeniden hatırlandığı günler içinde özel bir yeri olan Kurban Bayramını hep birlikte karşılamanın sevinci içerisindeyiz.

Kurban aynı zamanda adanmanın bayramıdır. Bu bayramın manevi iklimimin verdiği ilhamla insanlığın, toplumun iyiliği ve sağlığı için hayatını bilime adayan insanlar olarak var gücümüzle çalışmaya, her alanda ülkemizin gelişimine katkı sunmaya devam edeceğimizi ifade etmek isterim.

Tüm dünyanın zorlu bir imtihandan geçtiği bu pandemi sürecinde maddi ve manevi anlamda hepimiz büyük zorluklar yaşıyoruz. Sıradan anların bile değer kazandığı bugünlerde pek çoğumuz içten bir gülümsemeye, samimi bir sohbete, uzatılan bir dost eline her zamankinden çok daha fazla ihtiyaç duymakta. Bu vesileyle Kurban Bayramını çevremizde zor durumda olanları hatırlama, ihtiyacı olanlara el uzatma, elimizden geldiğince paylaşmak için önemli bir fırsat bilerek başta yakınlarımız olmak üzere büyüklerimiz, vatan için can vermiş şehit ailelerimiz, yetim ve öksüz çocuklarımız ile bayram sevincimizi paylaşalım.

Kıymetli dostlar, her ne kadar aşılanmayla pandemi ile mücadelede büyük bir yol katetsek de tehlike tamamen ortadan kalkıncaya kadar tedbiri elden bırakmamamız gerekiyor. Alışık olduğumuz gibi aile, akraba ve arkadaşlarımız ile büyük kalabalıklarla coşku ve neşe içinde geçirdiğimiz bayramlar için biraz daha sabırlı olmamamız gerek. Bu bayram da mümkün olduğunca maske ve mesafe kurallarına riayet etmeli ve bir sonraki bayramda geleneklerimizi doyasıya yaşayabilmek için aşı olmayan yakınlarımızı aşı olmaları için ikna etmeliyiz. İnanıyorum ki, bu konuda biraz daha gayret ile hep birlikte sağlıklı güzel günlere huzur ve neşe içinde ulaşacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle Akdeniz Üniversitesi ailesi başta olmak üzere tüm İslam âleminin bayramını bir kez daha kutluyor, bu zorlu dönemin bir an önce son bularak bayramın sağlık, mutluluk, huzur dolu günlere vesile olmasını diliyorum.

Nice mutlu bayramlara…

Prof. Dr. Özlenen ÖZKAN
Akdeniz Üniversitesi Rektörü

Eklenme tarihi :19.07.2021 12:00:37
Son güncelleme : 5.12.2022 14:01:40