Rektörümüz Prof. Dr. Özlenen Özkan'ın 'Ramazan Bayramı Kutlama Mesajı'

Değerli Akdeniz Üniversitesi Mensupları,

Kıymetli Dostlar,

İki yılı aşkın süredir büyük bir özveriyle mücadele ettiğimiz koronavirüs salgınının gölgesinde geçirdiğimiz bayramların ardından özlediğimiz bayramlara yavaş yavaş kavuşmanın sevinciyle Ramazan Bayramınızı kutluyor, sağlık, huzur ve esenlik içinde bir bayram geçirmenizi diliyorum.

Bir ay süreyle sabretmenin, gayretin, maddi ve manevi arınmanın mükâfatı olarak gelen bayramın sevinci gibi yaşadığımız bu zorlu sürecin ardından gelen kıymetini yeterince anlayamadığımız normal yaşamlarımıza kavuşmamıza çok az kaldı. Bayramlar kavuşmak, hasret gidermek ve kucaklaşmaktır. Ancak ailemizle, sevdiklerimizle kavuşmanın, büyük sofralarda buluşmanın, dostlarla bir arada geçireceğimiz bayramın sevincini yaşarken lütfen özellikle yaşlılarımız için tedbiri elden bırakmayalım. Tüm insanlığın zorlu imtihanı olan pandemi tünelinin sonunun göründüğü bugünlerde biraz daha sabır ile bu felaketi atlatacak ve inşallah güzel günlere kavuşacağız.

Bu süreçte kıymetini bir kez daha anladığımız sağlığımız için şükrederken, bizler için canlarını ortaya koyan fedakâr sağlık çalışanları başta olmak üzere bu ülke için hizmet edenlere yürekten teşekkürlerimi sunuyorum.

Birlik ve beraberliğin güçlendiği, sevgi, saygı, hoşgörü gibi değerlerin yoğun bir şekilde hissedildiği bayramlar, dayanışma ve yardımlaşma için şüphesiz en güzel vesilelerdir. Bu vesileyle bu bayram çevremizde zor durumda olanları hatırlama, ihtiyacı bulunanlara el uzatma, elimizden geldiğince paylaşmak için önemli bir fırsattır. Bunun yanında büyüklerimizi, akrabalarımızı, şehit ve gazi ailelerimizi ziyaret ile sevindirmek, kırgınlıkları affetmek, gönül almak için de fırsat bilmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle bayramın tüm insanlık için sağlık, mutluluk, barış ve huzura vesile olmasını diliyor, Akdeniz Üniversitesi ailesi başta olmak üzere tüm İslam âleminin bayramını içtenlikle kutluyorum.

Nice mutlu bayramlara…

Prof. Dr. Özlenen ÖZKAN
Akdeniz Üniversitesi Rektörü

Eklenme tarihi :29.04.2022 13:22:09
Son güncelleme : 30.11.2022 11:29:48