Rektörümüz Prof. Dr. Özlenen Özkan'ın Tıp Bayramı Kutlama Mesajı

Akdeniz Üniversitesi ailemizin değerli üyeleri, sevgili sağlık çalışanlarımız,

Geleceğin sağlık neferleri kıymetli öğrencilerimiz,

İlk cerrahhanenin kurulmasıyla modern tıp eğitiminin başladığı tarih olan 14 Mart 1827’nin yıl dönümünde; ülkemizi ve dünyayı etkisi altına alan pandemi süreci gölgesinde bir yıldır büyük fedakarlıkla mücadele eden tüm sağlık camiasının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyorum.

Emeklerinin karşılığı asla ödenemeyecek olan sağlık camiasının canla başla çalıştığı, Covid-19 pandemisine karşı yoğun mücadele verdiği bir dönemi yaşıyoruz. Bu süreç hem sağlık sektörünün önemini, hem de bir parçası olmaktan onur duyduğum Türk sağlık sisteminin gücünü gözler önüne serdi.

Bir canı kurtarmak için saniyelerle yarışılan ve adeta gecesi gündüzü olmayan hekimlik büyük fedakarlık isteyen bir meslektir. Değerli doktorlarımıza, tıp fakültemizde geleceğin hekimlerini yetiştiren kıymetli hocalarımıza ve tüm sağlık çalışanlarımıza meslektaşları olmaktan gurur duyduğumu söylemek istiyorum. İnsanların da bu kutsal görevi icra eden hekimlere karşı anlayışlı ve duyarlı olması gerektiğini vurguluyorum.

Her ne kadar 14 Mart 1827 modern tıp eğitiminin başladığı tarih olsa da Anadolu aslında tıbbi ilimlerin doğduğu coğrafyadır. Mesleğe yeminini ederek başladığımız Hipokrat, Bodrum’un hemen karşısındaki Kos adasındandır. Antik Roma’nın en önemli hekimlerinden Galen, Bergamalı yani İzmirlidir. Ayrıca medeniyetimiz de eserleri Avrupa’da temel ders olarak okutulan İbn-i Sina’dan ilk kanser ameliyatını yapan Ali bin Abbas’a kadar birçok tıp alimi yetiştirmiştir.

Bu duygularla, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Beni Türk hekimlerine emanet ediniz’ sözleriyle güvenini ortaya koyduğu, bu kutsal mesleği büyük bir gayret içinde yerine getiren tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyorum.

İçinden geçtiğimiz zor ve yıpratıcı süreçte kaybettiğimiz tüm sağlık emekçilerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum.

14 Mart Tıp Bayramı’mız kutlu olsun.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü
Prof. Dr. Özlenen ÖZKAN

Eklenme tarihi :14.03.2021 09:00:51
Son güncelleme : 5.12.2022 14:47:47