Rektörümüz Prof. Dr. Özlenen Özkan'ın 'Yeni Yıl Kutlama Mesajı'

Başta Covid-19 pandemisi olmak üzere zorluklarla mücadele ettiğimiz bir yılın sonuna geldik. Her zaman zorlukların sonunda bir kolaylık olduğunu, her krizin aynı zamanda yeni fırsatlara gebe olduğunu düşünürüm. Bu anlayışla sürdürdüğümüz çalışmalarımız neticesinde, tüm zorluğuna rağmen 2021 yılı bizler için, Üniversitemiz adına hedeflerimize bir adım daha yaklaştığımız, hedeflerimizin çıtasını daha da yükselterek kalıcı ve önemli projelerin adımlarını attığımız bir yıl oldu.

Bu yıl içerisinde bizi gururlandıran konulardan biri Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından ilk kez uygulanan Kurumsal Akreditasyon Programı kapsamında Üniversitemiz kurumsal akreditasyon almaya hak kazanan 6 devlet üniversitesinden biri olması oldu. Bu başarıyı elde etmemizde bizlere katkı sağlayan akademik ve idari personelimiz, öğrencilerimiz ve diğer tüm paydaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Bundan sonrası için de YÖKAK Kurumsal Akreditasyonda bilimsel araştırma ana başlığındaki süreçleri kurumsal hale getirerek araştırma odaklı üniversite olmak için yeniden yapılanmak, YÖK izleme kriterlerinin bilimsel araştırma alanındaki hedefleri tutturmak ve daha ileriye taşımak için kararlıyız.

Sevincini yaşadığımız bir diğer konu ise üniversitemizin geleceğini değiştirecek bir yatırım olan Bilimsel Araştırma Vadisi projesinde kaydettiğimiz gelişme oldu. Yapay Zekâ Destekli İleri Sağlık Araştırmaları Bilimsel Araştırma Vadisi projesi ile Cumhurbaşkanlığı Strateji Daire Başkanlığı desteği ile 153 milyonluk bütçe desteği aldık. Bu önemli bütçe ile Ar-Ge çalışmalarımızda büyük bir ilerleme kaydedileceğine ve ileride aşı, kanser aşısı, yapay organ, yapay zekâ tabanlı ilaç üretebilecek seviyelere geleceğimize inanıyorum.

Yönetim olarak temel hedefimiz üniversitemizde yapılan bilimsel çalışmaların niteliğini artırmak ve ülkemize katma değer getirecek ürünler ortaya koyabilmek. Üniversitemizin bilimsel araştırma projelerine ayrılan kaynakları verimli, adaletli ve çıktı odaklı olarak kullanabilmek için hayata geçirdiğimiz ‘Çıktı Odaklı Akıllı Proje Yönetim Sistemi’ Üniversitemiz için geçtiğimiz yılın önemli kazanımlarından biri oldu.

Sağlık alanında da üniversitemizi en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyor ve bir turizm cenneti olan şehrimizde sağlık turizmini geliştirmek adına elimizden geleni yapıyoruz. Bu bir yıllık süreçte, ilklere imza atan Prof. Dr. Ömer Özkan liderliğinde gerçekleştirdiğimiz Türkiye’nin beşinci çift kol ve Türkiye’nin ikinci rahim nakilleri ile yine üniversitemizin adını dünyaya duyurduk.

Sevgili dostlar önümüzde yeni bir yıl var. Önümüzdeki dönem için 2022-2026 stratejik planı ile yeni bir yol haritası belirledik. Temel hedeflerimiz doğrultusunda geliştirdiğimiz vizyon ve misyon ile araştırma ve geliştirme alanındaki hedeflerimizi ön planda tutarak; farklılaşma stratejisi ile değer yaratarak küresel ölçekte rekabet etmeyi amaçlamaktayız. Tüm çabamız uluslararası alanda marka değerini artıracak çalışmalarla üniversitemizi dünyadaki prestijli üniversiteler arasında konumlandırmaktır. Önümüzdeki dönemde de bu hedeflerimize ulaşmak için herkesin desteği çok kıymetli. Çünkü Akdeniz Üniversitesi hepimizin.

2022 yılının tüm insanlığa sağlık, huzur ve başarı getirmesi temennisiyle herkese mutlu yıllar diliyorum.

Prof. Dr. Özlenen ÖZKAN
Akdeniz Üniversitesi Rektörü

Eklenme tarihi :31.12.2021 16:06:46
Son güncelleme : 30.11.2022 13:25:47